Bidragsytere Prestasjonskonferansen 2014
Thor Inge Falch, Operasolist/DNO&B
Thor Inge Falch har studert ved Østlandets Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole og med professor Andre Orlowitz i København. I 1995 mottok han Erling Kroghs Sangerlegat.
Falch har medvirket i en rekke produksjoner ved Den Norske Opera. Av større roller er bl.a. Eisenstein i Flaggermusen, Grev Boni i Csardasfyrstinnen, Camille i Den Glade Enke, Belfiore i La Finta Giardinera, Fracasso i La Finta Semplice, Bardolfo i Falstaff og tittelrollen i Kejsaren Jones ved Göteborgs Operan og under Ultimafestivalen i 2001.
Tenoren fra Ballangen i Nordland har vært en av Nasjonaloperaens faste solister siden 2007
Jarle Alex Aambø
Jarle Alex Aambø er en norsk idrettsleder og inntil september 2013 toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), med kontor på Olympiatoppen i Oslo. Aambø er utdannet med mellomfag i helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole. I perioden 1985 til 1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund. I en tiårsperiode fra 1993 til 2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og ble en naturlig arvtaker etter Bjørge Stensbøl i 2004. Først var han en kort periode konstituert toppidrettssjef, før han for fullt tok over ansvaret for norsk toppidrett. Avsluttet sin periode som toppidrettsjef september 2013.
Tore Øvrebø, Olympiatoppen
Toppidrettsjef. Tidligere Coach for: Roing, svømming, skøyter, og langrenn.
Cand.mag. med sosialøkonomi, historie og filosofi. Diplomtrener. Landslagsutøver roing, deltok i OL 1988. Landslagstrener i roing over flere år. Øvrebø har tidligere vært ansatt i utholdenhets-avdelingen, som coach og utviklingssjef i Olympiatoppen.
Nils Are Karstad Lysø, Administrerende direktør/DNO&B
Nils Are Karstad Lysø begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2014. Han er 45 år og kommer fra Stryn, er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har de siste 22 årene jobbet i inn- og utland med organisasjoner i ulike sektorer.
Fra 1992 til 2005 var han partner i ledelsesrådgivningsselskapet McKinsey & Company, og jobbet med store private og statlige virksomheter, blant annet i Skandinavia, Sveits og Italia.Karstad Lysø arbeidet i perioden 2005—2009 i Aker ASA, der han var en del av konsernledelsen med ansvar for utvikling og oppfølging av en del av Akers virksomheter, blant annet innen oljebransjen. Fra 2009 til 2014 var Karstad Lysø administrerende direktør i Moods of Norway AS, som designer, produserer og selger moteklær og tilbehør.
På fritiden er Karstad Lysø er en ivrig musikant. I 1991 etablerte han storbandet Big Boss Band, der han fortsatt spiller aktivt. Han er også saksofonist og styremedlem i Kampen Janitsjarorkester.
Roy Grønli
Roy Grønli har vært administrerende direktør i Accenture Norge siden september 2012. Roy har arbeidet i Accenture i hele sitt yrkesaktive liv fra han ble utdannet sivilingeniør innen Datateknikk fra NTNU i Trondheim i 1988. Roy har gjennom sin karriere hatt offentlig sektor som sitt spesialområde, og ledet sentrale digitaliseringsprosjekter og vært involvert i flere samfunnskritiske prosjekter innen offentlig sektor. Eksempler på kunder er Politet, Statens Pensjonskasse, Husbanken, Altinn og NAV. Roy har ledet helse og offentlig sektor i Norden siden 2007, en rolle han også hadde for Accenture Norge fra 2001 til 2010.
Kari Melby, Prorektor Forskning/NTNU
Melby er cand.philol. med historie hovedfag fra Universitetet i Oslo 1977 og dr.philos. ved Universitetet i Trondheim 1995. Her ble hun professor i 1994.
Hun var ansatt som forskningsleder for Senter for kvinneforskning ved universitetet i 1990 til 1998, har vært instituttleder ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier fra 2002 til 2005. Melby ledet den første komiteen for ”Kvinner i forskning” fra 2004 til 2007, og ble prodekan for forskning ved HF-fakultetet fra 2005 til 2009. Hun har hatt en rekke verv i Norges forskningsråd, og er i dag medlem av Hovedstyret og leder Divisjonsstyret for vitenskap.
Som prorektor for forskning, er hun rektors stedfortreder. Hun har et særlig ansvar for oppfølging av forskningsvirksomhet og forskningsstrategi, som inkluderer forskerutdanningen. Hun koordinerer også universitetets internasjonale kontakter, og leder universitetets likestillingsarbeid.
Thorhild Widvey, Kulturminister
Thorhild Widvey (født 9. januar 1956 på Torvastad i Karmøy i Rogaland) er en norsk idretts- og næringslivsleder, og politiker (H). Widvey ble utnevnt til kulturminister ved etableringen av Erna Solbergs regjering, den 16. oktober 2013. Hun var innvalgt på Stortinget fra Rogaland 1989–1997 og olje- og energiminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering 2004–2005. Widvey er medlem av Høyres sentralstyre siden 2006.
Monica Mæland, Næringsminister
FNæringsministeren har ansvaret for å utforme en fremtidsrettet næringspolitikk. Det Monica Mæland er næringsminister i Nærings- og fiskeridepartementet. Hun har tidligere vært byrådsleder i Bergen (2003-2013), kommunalråd i Bergen (1999-2003) og arbeidet som advokat. I tillegg har Mæland innehatt styreverv i bl.a. Husbanken, KLP Fondsforvaltning AS og Vest-Norges Brusselkontor AS. Mæland er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen.
Liv Guri Sandbæk, Accenture
Fra Bø i Telemark til City i London. Liv startet som revisor i Arthur Andersen i Oslo og fikk tilbud om et fire års engasjement i Accenture i London. Det er 24 år siden.. Nå sitter hun i Accentures globale toppledelse, med ansvar for 58000 av selskapets 290000 ansatte I år ble Liv tildelt First Woman Award av magasinet Real Business i samarbeid med britisk NHO. I vurderingen ble det lagt vekt på bade hva hun selv har oppnådd og hvordan hun har hjulpet andre til å bli gode. Hun ble også stemt frem i Aftenposten og A-magasintes kåring av Norges mest fremgangsrike i utlandet.
Liv Sandbaek a Senior Managing Director and she is the Chief Technology Officer (CTO) for Accenture Operations. She has 24 years experience at Accenture. She was promoted to Senior Executive in 1998 and has worked in Financial Services for 18 years. During those 18 years , Liv worked mainly on large custom system development programmes.
From 2009, Liv was the lead for the Technology Delivery Innovation and Industrialization (DIIP) programme. Between September 2010 and September 2012, Liv led Capital Markets capability development globally in the technology area. In December 2011, Liv took on an additional responsibility for Accenture Methods and Tools. In September 2012, Liv became the global delivery enablement lead with responsibility for Testing, DIIP, Architecture, Mainframe programs and JAVA. She was part of the Technology Growth Platform leadership team from 2009 till September 2013. In September 2013, Liv became the CTO for Accenture Operations. She was promoted to Senior Managing Director in December 2013. Liv is QA director for 8 clients and is Diversity Lead for UK/I Accenture Operations.
Sven Mollekleiv, Røde Kors
Sven Mollekleiv (født 2. mars 1955 i Bergen) er ansatt som direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas fra 2003. Han var 2002–2006 styreleder i Vålerenga Fotball. Han ble født i Bergen, men vokste opp på Valle i Oslo og gikk på Hovin skole. Han har hovedfag fra idrettshøgskolen, var informasjonssjef i Norges Idrettsforbund fra 1984 til 1986, markedssjef i Norges Fotballforbund fra 1988 til 1991 og var fra 1991 til 2001 generalsekretær i Norges Røde Kors, da han ble personaldirektør.
Han har vært president i Norges Røde Kors siden 3. oktober 2008, da han tok over etter Thorvald Stoltenberg
Han sitter også i konserledelsen i verdens største kvalitetsikringsselskap DNV GL.
Finn Skårderud er en norsk psykiater, forfatter, professor og kritiker.
Skårderud er uteksaminert som lege ved Universitetet i Oslo. Han tok deretter utdannelse som spesialist innen psykiatri. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater med toppidrettsutøvere for Olympiatoppen. Som overlege ved Oslo universitetssykehus leder han et behandlings- og forskningsprosjekt om mentaliseringsbasert behandling for spiseforstyrrelser. Som kulturskribent har Skårderud gjort seg bemerket med essayer om film, litteratur og kunst. Han hadde sitt gjennombrudd overfor et bredere publikum med essaysamlingen Uro – en reise i det moderne selvet (1998). Han har skrevet og bidratt med kapitler i mer enn åtti faglitterære bøker.
Marit Breivik
Marit Breivik (født 10. april 1955 på Skogn) er en tidligere håndballspiller, og tidligere trener for Norges kvinnelandslag i håndball. Hun er coach i lagspillidretter i Olympiatoppen.
Hun ble kåret til «Årets trener» under Idrettsgallaen 2001, 2004, 2007 og 2009. Adresseavisen kåret henne til «Årets trønder» i 2007, og NRK Trøndelag kåret henne til «Årets trønder» i 2008. I 2008 ble hun også tildelt Olavstatuetten, hun ble «Årets navn» i VG, og hun ble tildelt prisen “Kunsten å lede” av HR Norge. I 2009 ble hun tildelt Fredrikkeprisen. Prispengene på 100 000 kr valgte hun å la gå til Right To Play.
Det kongelige hoff kunngjorde 16. mars 2009 at kongen har utnevnt Breivik til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som rollemodell i norsk idrett.» Siden 2009 har Marit Breivik sittet i styret i Rosenborg
Hun sitter i Arbeiderpartiets programkomite.
Filip Christensen
Field Productions (forkortet FP) er et produksjonsselskap fra Lørenskog som produserer skifilmer. Selskapet ble etablert i 2002 av Filip Christensen, som jobber sammen med partnerene Even Sigstad og Lasse Nyhaugen. I tillegg har selskapet et mannskap på fire. Selskapet har produsert åtte skifilmer i full lengde, og har vunnet en rekke priser innenfor sjangeren. Ifølge Christensen, er deres absolutte mål er få overført stemningen de på settet opplever, over til seerne. FP benytter skikjørere som vanligvis ikke bruker å være med på film, som for eksempel alpinisten Aksel Lund Svindal.
Selskapet har laget reklamefilmer for blant andre Fiat, Visit Norway og Bergans.
Kåre Conradi
Kåre Conradi er en norsk skuespiller. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole og London Academy of Music and Dramatic Art i London. Medvirket i bl.a. West Side Story («Tony»), Hamlet (tittelrollen), «Karusell», «I hired a contract killer», «Stones in his pockets», «Skyggen og Pianisten». Conradi var blant de kunstneriske lederne for Torshovteatret 2000-2003. Han spilte Håkon Håkonsen i Kongsemnerne på Det Kgl. Teater i København. I 2003 fikk Conradi bl.a. tildelt Radioteatrets Blå fugl for Henrik Ibsens Kjærlighedens Komedie. Spilte «Higgins» i vår My Fair Lady i 2003.
Conradi vant Radioteatrets ærespris i 2007 for sin rolle som «Falk» i Kjærlighedens Komedie. I 2006 hadde han en rolle i TV-serien Gutta Boys. Han er sønnen til sangeren Fredrik Conradi.
Kåre har nylig etablert Det norske Ibsenkompaniet, inspirert av det britiske Shakespeare kompaniet. Han er ansatt ved Nasjonalteateret og har nå hovedrollen i Ibsens Lille Eyolf.
Rune Røren
Rune Røren er sjef for Kjernejournal i Helsedirektoratet. Han har vært med siden tanken ble unnfanget, ambisjonen tok form. og trategien ble lagt. Kjernejurnal skal redde liv, gi tryggere helsehjelp, bedre samhandlingen i helsetjenesten og øke pasientmedvirkningen Kjernejournal samler utvalgte og viktige helseopplysninger om oss på et og samme sted. Det gjør at ambulansepersonell, AMK- sentralen, akuttmottaket, legevakten og fastlegen har tilgang til viktige helseopplysninger om oss uansett hvor og når vi kommer til behandling. Vi kan selv se og supplere informasjonen om oss eller reservere oss mot å bruke Kjernejournal eller sperre opplysninger. Kjernejournal er unikt. Vi er ikke kjent med at det finnes slike løsninger i andre land. Kjernejournal er i bruk i Trondheim, Melhus, Malvik, Klæbu, Midtre Gauldal, Stavanger, Randaberg og Sola. Nå i høst kommer innbyggerne i ytterligere et 40 talls kommuner med.
Marit Moum Aune
Marit Moum Aune (fødd 13. mai 1964) er ein norsk sceneinstruktør frå Trondheim. Aune starta den profesjonelle teaterkarrieren sin som dagleg leiar for Teaterhuset Avant Garden i Trondheim i 1985, 20 år gamal. På same tid sette ho opp fleire stykke som i Studentersamfundets Interne Teater, før ho i 1989 debuterte profesjonelt med Soldatens historie av Igor Stravinskij.
Aune har arbeidd innanfor fleire sjangrar, frå opera til standup. Men det er innanfor det dramatiske teaterfaget ho har fått mest merksemd. Ho har også arbeidd som produsent i NRK P3, regissør i NRK Radioteatret, tekstforfattar og som dramaturg ved Det Åpne Teater. Gjennom det mangeårige arbeidet sitt med dansaren Ingrid Lorentzen har ho også laga fleire danseframsyningar.
Ho har arbeidd ved fleire norske scener. Ved Det Norske Teatret har ho mellom anna sett opp Det e hardt å være mainn av Iren Reppen (1994), Bør Børson jr. (2001), og Få meg på, for faen! av Olaug Nilssen. Det mest kjende ho har gjort for Nationaltheatret er Genanse og verdighet av Dag Solstad (2000) og Pippi Langstrømpe (2005), og ved Rogaland Teater har ho mellom anna sett opp Skyfri Himmel med musikk av Bjørn Eidsvåg og tekst av Olaug Nilssen (2006). Aune har også iscenesett Stolt, hvit og vanskelig og Redd mann roper av og med Otto Jespersen. I tillegg har ho mellom anna sett opp stykke ved Riksteatret og Trøndelag Teater.
Aune har fått fleire prisar, mellom andre Den skandinaviske nasjonalteaterprisen i 2000 og Heddaprisen i 2001, begge i open klasse og for ideen og konseptet til framsyninga Genanse og verdighet. Ho er medlem av Norsk Kulturråd, der ho også er leiar av Formidlingsutvalget.
Geir Jordet
Geir Jordet er professor ved Norges idrettshøgskole, hvor han forsker og foreleser på en rekke emner knyttet til prestasjonspsykologi og fotball. Han har publisert artikler i ledende psykologiske og idrettsvitenskapelige tidsskrift og forskningen hans er jevnlig omtalt i større medier slik som New York Times, Wall Street Journal, The Guardian, BBC og El Pais. Han er også leder for fotballmentalitet ved Norsk toppfotballsenter (en organisasjon eid av Norsk toppfotball), der han er rådgiver for spillere og trenere i Tippeligaen og første divisjon. I tillegg har Jordet de siste 15 årene vært en aktiv idrettspsykologisk rådgiver for fotballforbund/ligaforeninger og profesjonelle fotballklubber over hele Europa – inkludert Premier League i England, det nederlandske fotballforbundet (KNVB), den nederlandske profesjonelle trenerforeningen (CBV), det danske fotballforbundet (DBU), samt en rekke toppklubber i blant annet England, Nederland, Tyskland, Belgia og Danmark. Jordet har også skrevet bok om kompetanseoverføring mellom idrett og andre prestasjonsarenaer (Sporty Business, sammen med Anders Hall Grøterud) og han er en populær foredragsholder i næringslivet.
Asgeir J. Sørensen
Asgeir J. Sørensen er professor ved Institutt for marin teknikk, NTNU. Asgeir er utdannet sivilingeniør i marin teknikk (1988) og doktoringeniør i teknisk kybernetikk (1993) fra NTNU. I 1993 ble Asgeir ansatt i ABB og arbeidet i ulike lederstillinger. Da han forlot ABB etter en overgangsperiode til NTNU, arbeidet han som teknologisjef for ABB sin globale marine og turbolader virksomhet. I 1999 ble Asgeir «kallet» tilbake til NTNU som professor i fagområdet marin kybernetikk som han og noen studentkolleger med støtte fra NTNU ledelse utviklet i studieperioden med å kombinere fagområdene marin teknikk og teknisk kybernetikk. Asgeir var i perioden 2002-2012 også en av nøkkelforskerne i Senter for fremragende forskning (SFF) CeSOS. Asgeir har en rekke vitenskapelige publikasjoner, og han har utdannet mer enn 90 MSc og 14 PhD. Asgeir er inne i sin andre periode med eliteforskning i regi av Norges forskningsråd sin SFF ordning. Han er nå leder for SFF – Autonome Marine Operasjoner og Systemer (AMOS) ved NTNU. Ved siden av forskning og undervisning brenner Asgeir også for verdiskapning, innovasjon og nyskaping. Sammen med kolleger har han stiftet og utviklet selskapene Marine Cybernetics og Ecotone, begge knoppskytinger fra NTNU. Marine Cybernetics med dets 75+ ansatte og med kontorer i Trondheim, Ålesund, Houston, og Rio de Janeiro ble sommeren 2014 kjøpt opp av DNV GL. Asgeir jobbet i årene 20012-2010 som President og CEO i selskapet. I deler av denne perioden hadde han delvis permisjon fra NTNU.
Thron Berg, Accenture
Thron har jobbet 27 år Accenture. Han har hatt en rekke lederroller i selskapet både lokalt i Norge og internasjonalt. Han er også eiervalgt styremedlem i Accenture AS.
Thron har bidratt til mange suksessfulle omstillingsprosesser både som leder og rådgiver spesielt innenfor offentlig sektor. Hans viktigste egenskaper for å skape vellykkede omstillinger, er evnen til å bygge opp nødvendig ledelsesengasjement, prioriteringer og beslutninger som gjør det mulig å realisere forventede verdier gjennom endringene.
Torger Reve, Professor BI
Torger Reve (født 31. mars 1949) er professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI, der han var rektor fra 1997 til 2005, der han blant annet ledet skolens samlokalisering og flytting til Nydalen. Han var professor ved Norges Handelshøyskole i Bergen fra 1984-1997, og administrerende direktør ved Stiftelsen for Samfunns- og Næringslivsforskning (SNF) fra 1995 – 1997. Han var styreleder i NRK fra 2000-2001.
Han har gjort betydelig forskning på næringsklynger i Norge, og er kjent for å ha ledet forskningsprosjektet Et kunnskapsbasert Norge.
En jury, bestående av 20 eksperter fra blant annet Microsoft og PwC har utnevnt «DE 20 STØRSTE TÆNKERE I NORDEN». Professor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI er en av disse. Juryen har lagt vekt på viktigheten av å være iverksetter i eget samfunn, at det ikke skal være for seg selv, men som et forbilde og mentor for andre.
Hanne Kristin Rohde
Hanne Kristin Rohde (født 12. januar 1962) er en norsk jurist, politiinspektør og forfatter. Rohde er leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt og er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.
Hanne Kristin Rohde startet sin karriere i Justisdepartementet, Kriminalomsorgsavdelingen etter juridisk embetseksamen i 1987. Fra 1989 har hun arbeidet i politietaten. De første årene som politifullmektig hvor hun aktorerte flere tunge saker for Oslo politiet. Hennes lederkarriere startet 1. januar 1994 som påtaleleder ved Oslo politidistrikt. Siden 2002 har hun vært toppleder i Oslopolitiet.
I desember 2009 var Hanne Kristin Rohde en av flere nominerte til «årets navn» i VG. I 2010 ble hun kåret til «Årets Osloborger» av Aftenpostens lesere, med over halvparten av stemmene av de tilsammen åtte nominerte. Rohde har ved flere anledninger uttalt til media at åpenhet og ærlighet er viktige verdier i hennes utøvelse av lederskap ved politidistriktet.[3]
I juni 2014 sa Hanne Kristin Rohde opp stillingen i Oslopolitiet og er nå forfatter og foredragsholder.
Svein Tore Bergestuen
Svein Tore Bergestuen (født 19. april 1974 på Jevnaker) er kommunikasjonsdirektør i TVNorge. Han har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver, journalist og programleder. Han er også forfatter, foredragsholder og klatreinstruktør.
Bergestuen har grunnfag i sosiologi og psykologi fra UiB. Han startet som reporter i TV 2 i 1995. Han ble så programleder for Sytten tretti på P4 i 2000. I 2004 ledet han aktualitetsprogrammet «19:30» på TVNorge som ble tatt av plakaten etter 40 sendinger gjennom ti uker. Deretter jobbet han ett år i Amnesty International Norge før han begynte som programleder for Nyhetspuls 17 i Kanal 24. I mars 2006 ble han ansatt som nyhetsredaktør i nyhetsmagasinet Ny Tid. I 2007 var han tilbake som programleder for Kanal 24s morgensending. I 2008 gikk han fra jobben som programleder i Kanal 24s morgensending Bergestuen DIREKTE, for å bli informasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese. Fra høsten 2010 har han sittet i TVNorges ledergruppe som kommunikasjonsdirektør.
I 2008 utga Bergestuen boken Slike menn forlater ikke konene sine (Kagge forlag), en roman med utroskap som tema. I 2009 ga han ut dokumentarboken Radiokrigen[1] sammen med Bjørn Eckblad og i 2012 skrev han dobbelbiografien om alpinistene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus, Aamodt og Kjus. 35 år som konkurrenter. Og brødre.[2] (Kagge forlag). Bergestuen er også fast foreleser ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad.
I 2012 var han ordstyrer på pressekonferansen til Nobels fredspriskonsert, hvor de verdenskjente Sarah Jessica Parker og Gerard Butler var verter.
Erling Aksdal jr.
Erling Aksdal jr. (født i Molde den 18. februar 1953) er en norsk jazzmusiker (piano) og komponist, utdannet ved Berklee (1977–80) og med mastergrad fra New England Conservatory i Boston (1984). Han har siden 1991 undervist ved jazzlinja (NTNU), leder frem til 2005, der han også var leder for midtnorsk jazzsenter og representant i Norsk jazzforum. Aksdal var komponist ved Teatret Vårt i Molde (1988–1990).
Den utøvende karriere startet i tilknytning til Storyville Jazz Club og band i hjembyen, samt Bergen. Han medvirket på Torgrim Sollids Østerdalsmusikk (1975) og i New Cool Quartet (1982). I Oslo spilte han med Bjarne Nerem, Bjørn Johansen (Dear Henrik, 1986), Harald Gundhus og Atle Hammer kvintett, Harald Bergersen samt Krister Andersson. I Trondheim (1991–) spilte han med Asmund Bjørken sekstett (Pot’s On, 1992), turnerte med Lee Konitz og medmusikanter fra jazzlinja (plateutgivelse 1993), var med i Friends Connection (1994). Han har ellers medvirket i Eldbjørg Raknes kvintett (1997), plateutgivelsen Sval Draum av John Pål Inderberg (2005) og Veckan 44 (1908) med «Norsk Svensk Cool Quintet».
Catharina Chen,
Catharina Chen (født 8. juni 1985 i Oslo) er en norsk fiolinist. Hun regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk. Hun har vært solist med alle de store norske orkestrene, samt orkestre i både Kina og USA. Hun er, som tidenes yngste, orkesterleder ved Den Norske Opera & Ballett.[1] Chen begynte å spille da hun var 5 år, og har fra hun var åtte vært solist med alle de store orkestrene i Norge. Hun har utdanning fra Foss videregående skole i Oslo, på Barratt Due Musikkinstitutt i årene 1993 til 2003, og student ved Høyskoleavdelingen fra 1993 til 2003.
Det var hennes far, Ting Zu Chen, som introduserte henne hos Barratt Due. Hun var da sju og et halv år og spilte Vivaldis fiolinkonsert i G-dur for Stephan Barratt Due. Det ble besluttet at hun skulle studere under Alf Richard Kraggerud, en av Nordens mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere. Hun hadde barneårene på Barratt Due, fra hun var 8 til hun var 19 år, og betraktet skolen som sitt «andre hjem». Hun besøkte blant annet Kina, Malaysia/Singapore, Østerrike og Sør-Afrika.[2] Fra hun var 13 til 19 år hadde hun Stephan Barratt Due selv som lærer.
Senere studerte hun med professor Eduard Schmieder ved Temple University i Philadelphia i USA hvor hun fullførte sitt kunstnerdiplom og mastergrad (ferdig våren 2009).[5] Hun har også arbeidet med professor Miriam Fried, Mauricio Fuks, Detlef Hahn, Camilla Wicks, Arve Tellefsen, Michael Tree, Martin Chalifour, Andrew Manze og Emerson-kvartetten.
Hedda Helene Berntsen, skikjører/NIH
Hedda Helene Berntsen (født 24. april 1976 i Oslo) er en tidligere norsk alpinist, nå skicross-utøver og olympisk sølvmedaljevinner.
Berntsen startet skikarrièren med telemarkskjøring og vant norgesmesterskapet i klassisk i 1997, og VM i telemarkskjøring i 1997 i Meiringen i Sveits. Fra sesongen 1999/2000 deltok Berntsen i den alpine verdenscupen. Hun stilte nesten utelukkende i slalåm, og oppnådde åtte plasseringer blant de ti beste. De beste plasseringene er fire femteplasser som hun oppnådde mellom januar og november 2001. Hun deltok også i slalåm under vinter-OL 2002 i Salt Lake City, men kjørte ut og ble uplassert. Alpinkarrièrens store høydepunkt kom under VM 2001 i St. Anton i Østerrike, der hun tok bronsemedalje i slalåm. Også i skicross var Berntsen i tetskiktet i verden. Under X-Games tok hun sølv i januar 2008. Under Vinter-OL 2010 i Vancouver deltok Berntsen i skicross. Både i åttendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen var hun først over målstreken. I finalen ble hun kun slått av canadiske Ashleigh McIvor og vant en sølvmedalje.
Thorir Hergeirsson
Thorir Hergeirsson, født 27. april 1964 på Island) er en islandsk håndballtrener, som er trener for Norges kvinnelandslag i håndball. Han tok over etter Marit Breivik i 2009, etter ha vært assistentrener siden sommeren 2001.Han vokste opp i tettstedet Selfoss på sør-Island og flyttet til Norge i 1986 for å studere ved Norges Idrettshøgskole. Hergeirsson begynte karrieren sin som juniortrener i Fredensborg/Ski. Gjennom Elverum samt Gjerpen kom han til Norges Håndballforbund som juniorlandslagets trener.I 2012 ble han av IHF kåret til beste kvinnetrener i verden.
Per Boye Hansen
Per Boye Hansen (født 11. oktober 1957 i Oslo) er en norsk operaregissør og fra 2012 operasjef ved Den Norske Opera & Ballett. Han har tidligere blant annet arbeidet som direktør for Festspillene i Bergen (2005–2012).
I årene 1984 til 1989 var han regiassistent ved operaen i Köln. I flere år arbeidet han som regiassistent ved Festspillene i Salzburg.[2]Fra 2001 til 2005 var han direktør for Komische Oper Berlin.
Hansen er utdannet i teatervitenskap og musikkteaterregi ved Universitetet i Oslo og tok diplomeksamen fra Staatliche Hochschule für Musik, Ruhr, ved linjen for musikkteater-regi. Han grunnla Oslo Sommeropera i 1983 hvor han var kunstnerisk leder fram til 1992, og Oslo Arts Management AS i 1990 som han ledet fram til 2000. Han er fra 2011 leder av juryen for Den internasjonale Ibsenprisen. Juryen skapte stor debatt da den 21. september 2014 ga prisen til den østerrikske forfatteren Peter Handke.
Arnbjörg Maria Danielsen
Arnbjørg María Danielsen, født og oppvokst på Island og i Norge. Studerte klassisk filologi ved Junior College of Reykjavík, og italiensk, kunsthistorie på Università per Stranieri di Perugia i Italia. Studerte sang ved Reykjavík College of Music og fikk en Master of Arts i Opera og Musikkteater ved Universitetet Mozarteum Salzburg. Jobbet parallelt for å studere, blant annet, som en guide i Italia (som spesialiserer seg i musikk og kunst) og på Reykjavík City Museum. Aktivitet som konsertsolist og utøver på forskjellige teatre i Europa. Er frilans kurator og produsent innen ny musikk og opera skuespill.
Bente Svensson
Bente Svensson er en av pådriverne i Olympiatoppens Prestasjonsklynge, samarbeidet om de store prestasjonene mellom Olympiatoppen, Den Norske Opera & Ballett, NTNU og Accenture. Bente har utviklet og vært leder for høyt presterende team i Accenture og sammen med kunder og samarbeidspartnere siden 1986. Hun pensjonerte seg som Partner i februar 2014. I år 2000 var Bente en av de første i selskapets historie som ble invitert direkte inn som global Partner uten først å ha prestert som junior Partner. Bente har bistått ledelsen i norske og internasjonale virksomheter med flere hundre prosesser – fra strategi og analyse, i gjennomføring av transformasjoner og realisering av gevinster fra 1986 og frem til i dag. I parallell med kundearbeidet har Bente tatt betydelig ansvar for å utvikle og lede nye tjenester og mange hundre kollegaer i Accenture. I perioden fra 2002 til 2012 etablerte og ledet Bente selskapets tjenester innen talent- og organisasjonsutvikling i Norden. Norden ble med dette det første markedet utenfor USA og England. Ambisjonen var å håndtere humankapital relatert riskio og bistå kundens ledere og ansatte i å gjennomføre komplekse oog kompliserte transformasjoner i rett tempo og med ønsket effekt. Bente er etterspurt som kommentator og bidragsyter i offentlig debatt, i mediene, som foredragsholder, konferansier og fasilitator. Bente er kåret av Økonomisk Rapport og Kapital til en av Norges mektigste næringslivskvinner.
Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker (keyboard), komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. For musikken til TV-serien Hotel Oslo fikk de Edvard-prisen i 1998 i klassen annen kunstart. Bjerkestrand har komponert musikk til flere historiske spill i Larvik (Herregårdspillet) og Kristin Lavransdatter i Sel. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i over 10 år og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har produsert album for Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik bl.a. Sammen med saksofonist Tore Brunborg har gitt ut to album med julemusikk og salmer. Han mottok Gammleng-prisen i 1988 i klassen studio. Han arrangerte musikken til Sissel Kyrkjebøs konserter i Salt Lake City, med The Mormon Tabernacle Choir og orkester. (Kilde: Wikipedia)
Alf Inge Wang, Professor i Spillteknologi/NTNU
Alf Inge Wang er professor ved institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU, samt oppfinner og co-founder av Kahoot!. Wang har tatt mastergrad og doktorgrad på NTNU innen datastøttet samarbeid, og ble i 2012 Norges første professor innen spillteknologi. Fra 2006 har han vært med på å bygge opp et forskningsmiljø og et studietilbud innen dataspill på NTNU, samt bygd opp og ledet Norges største nettverk for spillutviklere og spillforskere – JoinGame som er finansiert av programmet VERDIKT i Forskningsrådet. Wang har publisert en rekke internasjonale artikler og bokkapitler, som i de siste årene har hatt fokus på forskning innen spillteknologi og spillbasert læring. Wang’s forskning innen spillteknologi resulterte i 2012 i opprettelsen av oppstartsselskapet Kahoot!. Sammen med utviklingsteamet i Kahoot! har de utviklet en ny spillplattform for bruk i klasserommet med samme navn, som brukes av flere millioner over hele verden. I 2014 ble han tildelt Teknologibragden 2014 for sin innsats innen spillbasert læring. Wang har også blitt tildelt prisen Årets formidler 2011 på NTNU, samt Innovasjonsprisen på Innovator14 som han har fått sammen med Kahoot!-teamet.