Bidragsytere Prestasjonskonferansen 2016
Linda Cathrine Hofstad Helleland
Kulturministeren har ansvar for kulturpolitikk, kirke-, tros- og livssynssaker, mediepolitikk, idrettspolitikk, spill- og lotterisaker, og koordinerer statlig politikk i forhold til frivillig sektor.
Linda Cathrine Hofstad Helleland var fortsatt student da hun ble politiker på heltid. Hun har studert medievitenskap og har kurs på BI i prosjektledelse. Hun var leder av Sør-Trøndelag Unge Høyre 1999–2000 og av Sør-Trøndelag Høyre 2008-09. Organisasjonssekretær Unge Høyres Landsforbund 2000–01. Medlem av Trondheim bystyre 1999–2003.
Linda Cathrine Hofstad Helleland var vararepresentant til Stortinget 2001–09 og møtte fast 2001-05 og fra 2008. Hun er valgt stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag fra 2009. Fra 2004 er hun kvinnepolitisk leder i Høyre.
Rolf Assev
Rolf Assev er partner StartupLab i Oslo, nordens ledende tech inkubator for oppstartsbedrifter hvor selskapene og partnerne hjelper hverandre videre på veien. Assev har tidligere blant annet vært en del av en av Norges største teknologigründersuksesser: Opera, hvor han var ansvarlig for salg og markedsføring i 12 år.
– Alle kan få en god idé, men i oppstartsbedrifter endres idéen som oftest flere ganger fra start til slutt, sier Assev. Derfor investerer vi først og fremst i flinke folk som står på og har et realistisk syn på utviklingen.
Fra å være et halvtomt kontorbygg for et fåtall selskaper, har den nederste etasjen i forskningsparken vokst seg til å bli en inkubator med 70 selskaper – i all hovedsak IT-relaterte.
Ingrid Lorentzen
Ingrid Lorentzen ble nylig gjenvalgt som ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett. Hun tiltrådte rollen første gang i 2012. Ingrid er selv utdannet ved Statens balletthøgskole i Oslo i og Svenska Balettskolan i Stockholm, i tillegg til dansestudier i New York og Paris. Hun var fast medlem ved Nasjonalballetten over en 14 års periode fra 1997 til 2011, hvorav 11 år som solist. Hun har bygget kompaniet og danserne, og stått for en tydelig videreutvikling av repertoaret.
Gjennom innovasjon og nytenkning på parketten har forestillinger som I Fokines verden, Ghosts – Ibsens Gengangere og A Swan Lake satt Nasjonalballetten på verdenskartet. Dette har resultert i at Nasjonalballetten nå mottar invitasjoner til bl.a. St Petersburg og Paris.
Ingrid Lorentzen har vært viktig i etableringen i samarbeidet mellom Nasjonalballetten og Olympiatoppen. Som danser hadde hun et samarbeid med Olaf Tufte hvor erfarings -og kunnskapsutveksling sto sentralt.
Birgit Skarstein
Birgit Skarstein startet med roing i 2012. Hun deltok i sin første regatta i Italia i 2013 hvor hun rodde inn til en andre og en tredje plass. Under VM i Sør-Korea 2013 vant hun sin første sølvmedalje. Under VM i Amsterdam i 2014 rodde Birgit inn til en overlegen gullmedalje, med 11 sekunder ned til sølvplassen. Før VM i 2015 bristet hun to ribbein, men trosset smerter og sikret seg en bronsemedalje og sikret med det en kvoteplass til Paralympics i Rio 2016. I Rio rodde Birgit seg inn til en fjerde plass i finalen i 1000m. For sine prestasjoner i VM i roing har Skarstein blitt tildelt Oslo kommunes ærespris for 2013, 2014 og 2015.
Birgit har også representert Norge under de paralympiske vinterlekene i Sochi 2014 i langrennspigging. Her oppnådde hun som best en åttende plass. Ved siden av å være toppidrettsutøver er Birgit Skarstein aktiv innen politikken og møter fast som bystyrerepresentant i Oslo kommune, hvor hun er medlem av finanskomiteen. Hun har tidligere studert statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Birgit Skarstein sitter nå i sin andre periode i styret av Sunnaasstiftelsen. Hun er også medlem av Bioteknologinemnda 2014-2018, oppnevnt i Statsråd desember 2013. Birgit er aktivt engasjert i MOT, Right to Play og Global Dignity Day.
Håkon Kornstad
Håkon Kornstad er en av Norges beste jazzmusikere, med stjerneanmeldelser i New York Times og med mer enn 20 utgivelser bak seg. Under et lengre opphold i New York blir han tatt med på Metropolitan-operaen, får helt bakoversveis og tenker «kanskje jeg alltid har hatt mest lyst til å synge?» I en alder av 32 år starter han med sangtimer i New York og våren 2014 ble han ferdig utdannet operasanger fra Operahøyskolen i Oslo og har allerede fått spennende roller både ved operaen i Bjørvika og Festspillene i Bergen.
På femtitallet konkurrerte jazzsaxofonistene seg imellom om å spille best, og kalte det Tenor Battle – I Håkon Kornstads eget ensemble blandes vakre opera-arier og napolitanske sanger med smektende jazztoner. Håkon Kornstad er kanskje første mann i verden som kombinerer jazz og opera på denne måten.
Robert Reid
Bevegelsesanalyser gir norske alpinister bedre tekniske forutsetninger til å vinne world cup-renn og VM-titler. Robert Reids doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole «The key aspects of modern alpine ski racing technique and their relationship to perfomance», med hovedfokus på svingteknikk, har vært sterkt bidragsytende når alpinister som Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har tatt sine OL og VM-medaljer. Robert har også vært med på å revolusjonere de norske fartsdressene; ved god hjelp av vindtunnellen ved NTNU har de norske fartsdressene gått fra å ha vært utdaterte til å bli forskjellen mellom gull og fjerdeplass. Robert Reid mener fortsatt at fokus må være på trening, teknikk og fysikk – men det ligger fortsatt mye å hente i marginene som er del av «kakepynten».
Ole Andreassen
Ole Andreassen leder Senter for fremragende forskning på mentale lidelser (NORMENT) ved Universitetet i Oslo, Oslo universitetssykehus og Universitetet i Bergen. Forskerne ved senteret ønsker å finne svar på hva det er som gjør at noen mennesker utvikler sansebedrag, vrangforestillinger, dype depresjoner eller oppstemte, maniske faser. Senterets prosjekter involverer også flere nasjonale og internasjonale partnere. En rekke av forskningsprosjektene som senteret driver er basert på omfattende, internasjonalt samarbeid siden forløpsforskning og genetikkstudier krever et stort datamateriale.
Forskerne ved senteret har spesialkompetanse innen et bredt spekter av forskning innen klinikk og nevrokognisjon, hjerneavbildning, molekylærgenetikk, miljøforhold og dyre-eksperimentelle studier. Andreassen er selv utdannet cand med og dr med ved Universitet i Bergen og har post doc fra Harvard University.
Wolfgang Plagge
Han begynte å spille piano i en alder av fire år. Wolfgang Plagge ble kjent som vidunderbarnet som allerede som 11 åring vant Ungdommens pianomesterskap og som 12 åring spilte for Kong Olav i Universitetets aula. Han ble tidlig spådd en lysende karriere som pianist. Han skrev sine første komposisjoner allerede i 12-årsalderen, og han har siden det vært svært produktiv. Wolfgang Plagge studerte ved musikkhøgskolen i Hamburg og tok i 1986 avsluttende eksamen med utmerkelse. I årene etter utdannelsen har Plagge manifestert seg mer som komponist enn pianist, selv om han har opprettholdt en utøvende virksomhet. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk. Med sin mangesidige produksjon er han en av vår tids mest spennende musikere. Han har siden vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og legater.
Plagge har vært kunstnerisk leder for Talentskolen ved Bærum kommunale Kulturskole i en årrekke.
I tillegg er han professor ved Norges Musikkhøgskole og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, samt en ettertraktet foredragsholder og kåsør.
Melissa Hough
Melissa Hough er fra Maryland i USA, har sin utdannelse fra Kirov Academy of Ballet i Washington, D.C., og allerede som ung danser deltok hun i ballettkonkurranser hjemme og i utlandet. Melissa kom til Nasjonalballetten i 2013 etter en karriere i Boston Ballet der hun i 2009 ble utnevnt til principal dancer (øverste nivå), og Houston Ballet der hun var førstesolist. Hough har danset hovedrollene i Sergejevs Tornerose, Gielguds Giselle og en rekke andre klassikere som Svanesjøen, Don Quixote og Askepott. Ved Nasjonalballetten har hun danset tittelrollen i Scarletts Ildfuglen og Carmen – en ballett i tre akter, Odette og Odile i Svanesjøen, svart svane i Ekmans A Swan Lake, fremtredende partier i Scarletts Vespertine og Forsythes Steptext, samt tittelrollen i Coralli/Perrots Giselle. Hun har også danset tittelrollen og Lescauts elskerinne i MacMillans Manon. Hun virker også som koreograf og hennes verk har blitt vist under gallaforestillinger med Houston Ballet, Boston Ballet og Oregon Ballet Theater, og hun har koreografert for Boston Ballet II for unge dansere. I 2011 ble Hough tildelt New York Choreographic Institute Fellowship. Hun er tilknyttet New York City Dance Alliance som pedagog i samtidsdans.
Esther Buchmann
Esther Buchmann, sanger og låtskriver i EstherOrkester er multitalentet innen fortelling og formidling. Hun har spesialisert seg på scribing, en visuell formidlingsteknikk som egner seg svært godt til å styrke forståelsen av lange, tekstlige budskap. I USA er teknikken hyppig brukt som støttende verktøy for næringslivet, f.eks. direkte ved siden av foredrag, eller i animert form på film. Med sin visuelle og lekne strek gjør Esthers scribing det lettere å forstå kompliserte budskap.
Esther spiller også gitar og synger i bandet EstherOrkester. Hun har gitt ut tre album. På det siste albumet «Hei» er låtene norske og blir fremført på egen dialekt, trøndersk. Hun og bandet opptrår jevnlig på scener i Norge og Danmark. Med solid konserterfaring fra turneer og liveopptredener på bl.a. Radioselskapet og Kveldsåpent, har EstherOrkester utviklet seg til en unik live-opplevelse.
Lasse Kjus
Lasse Kjus er en tidligere norsk toppalpinist. Han tok sin første olympiske medalje under kombinasjonen på Lillehammer i 1994. Siden det vant han tre sølv -og en bronsemedalje i OL-sammenheng. Han ble den store kongen av VM i Vail (USA) i 1999 med sine tre gull -og tre sølvmedaljer. Tilfeldigheter på golfbanen tidlig på 2000-tallet resulterte i ønsket om å skape skiklær med mer bevegelsesfrihet. Sammen med den sveitsiske entrepenøren Didi Serena satt han i gang arbeidet med utvikling av skibukser med toveis stretch materiale – klesmerket «KJUS» ble en realitet. Interessen for å skape funksjonelle skiklær med optimal bevegelsesfrihet har hele tiden vært driveren i utviklingen av KJUS sportswear.
Bjørn Maaseide
Bjørn Maaseide er en av norges store sandvolleyball profiler. Med sin makker Jan Kvalheim har han ett EM gull, tre EM sølv og en EM bronse. Sammen vant de også verdensserien i beachvolleyball sesongen 1994/95. Bjørn Maaseide var også en av initiativtakerne til å få verdensserien i beachvolleyball til sin hjemby Stavanger og var senere involvert i prosessen for at Stavanger ble vertsby for VM i sandvolleyball i 2009. Ved siden av idrettskarrieren har Maaseide lykkes godt i forretningslivet med eiendom og treningssentre. I dag sitter han på eiersiden av treningsskjeden Sats Elixia hvor han også er norgessjef og driver selskapet Maaseide Promotion som hovedsakelig driver med eiendomstransaksjoner.
Siren Sundby
Siren Sundby er olympisk mester i seiling fra Athen i 2004 i tillegg til to VM gull. I 2003 ble hun kåret til «Årets kvinnelige seiler» av det internasjonale seilforbundet. Etter endt idrettskarriere flyttet Siren til København og startet ingeniørstudier. Fra trimming av seil gikk hun til design og innovasjon. Tre års studier i København ble avsluttet med kullets beste masteroppgave ved Handelshøyskolen BI. I dag bruker Siren utdanningen og erfaringene som toppidrettsutøver i sin jobb som Managing consultant i Capgemini.
Ingrid Bolsø Berdal
Se og hør hva Ingrid Bolsø Berdal tenker om Prestasjonskonferansen:
Hilde Tonne
Hilde Tonne har arbeidet 25 år i store internasjonale konsern som Saga, Hydro og Telenor. I åtte av disse satt hun i forskjellige stillinger med globalt ansvar i Telenors konsernledelse. Flyttet tilbake fra Danmark etter at hun i 2015 ledet arbeidet med en fusjon mellom Telenor og Telia. Etter at fusjonen ble stoppet av EU, jobbet Hilde Tonne videre i Danmark frem til hun sluttet i Telenor. Hun bodde også noen år i Bangkok da hun var nestleder for Telenor Asia
Hilde Tonne skal nå lede forprosjektet til etablering av Toppindustrisenteret, som skal levere sin anbefaling mot slutten av året. Tonne sitter også i styret i Danske Bank Group og Vattenfall AB
Kjetil Thorsen, Snøhetta
Kjetil Thorsen er utdannet arkitekt fra Graz i Østerrike og en av grunnleggerne av arkitektkontoret Snøhetta. I sin arkitektur har Snøhetta fokus på samspillet mellom arkitektur og landskapsarkitektur. Snøhetta har utmerket seg internasjonalt og vunnet World Architecture Award for Biblioteket i Alexandria (Egypt) og Operahuset i Oslo. Arkitektkontoret har i dag mer enn 180 ansatte fra 30 nasjoner og kontor i Oslo, New York, Innsbruck og San Francisco.
Kjetil Thorsen vil bidra på Prestasjonskonferansens andre dag under Walk and Talk.
Tom Remlov
Tom Revlov er utdannet som teaterinstruktør og dramaturg i Norge og England, og arbeidet som skribent, skuespiller og universitetslærer i London fra 1971 til 1978. Han var teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1986 til 1996. Fra 1996 til 2001 var han direktør for det nasjonale filmselskapet Norsk Film AS, og fra 2001 til 2008 førsteamanuensis og leder for produsentutdanningen ved Den norske filmskolen. Tom Remlov ble ansatt som administrerende direktør for Den Norske Opera & Ballett i 2008 da det nye Operahuset sto ferdig. Remlov har bred erfaring fra lederskap og organisasjonsbygging. Han takket nei til forlengelse av engasjementet som administrerende direktør ved Den Norske Opera & Ballett og har siden 2015 vært teatersjef ved Riksteateret. Tom Remlov vender dermed tilbake til den mer kunstneriske delen av sin karriere.
Ivar Ragne Jenssen.
Head of Development, NRK.
Ivar Ragne Jenssen er ansvarlig for utviklingen av nytt innhold i NRK, på alle plattformer. Ivar har vært involvert i profesjonalisering av måten NRK jobber på. I dag er NRKs utviklingsmåte allment anerkjent, og studert av mange andre kringkastere og produksjonsbedrifter. Utviklingsavdelingen ledet av Ivar er også ansvarlig for det økende antall NRK-formater som har suksess i utlandet, f.eks. «Ikke gjør dette hjemme» og «Teenage boss».
Per-Mathias Høgmo
Per-Mathias er norsk fotballtrener som også er har mellomfag og hovedfag ved Norges Idrettshøgskole (NIH). For tiden har han permisjon fra sitt doktorgradsstipendiat i prestasjonskultur ved Universitetet i Tromsø. Høgmo har vært, fotballtrener i Tromsø, Moss og Rosenborg, og svenske Djurgården. Han har trent det norske kvinnelandslaget til OL gull i Sydney 2000, og for øvrig alle aldersbestemte landslag i Norges Fotballforbund. For tiden er han ansatt som landslagssjef for det norske herrelandslaget i fotball (siden 2013).
Lars Engebretsen
Lars Engebretsen er professor og forskningssjef ved Ortopedisk senter, Ullevål universitetsykehus og professor og coleder ved Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole. Siden 2007 har han vært ”Head of Science and Research” i den internasjonale olympiske kommité (IOC). Han er spesialist i ortopedisk og generell kirurgi og er autorisert som Idrettslege NIMF. Hans forskningsaktivitet er rettet mot forebygging av idrettsskader, bruskskader og kombinerte ligamentskader i kneet. Han var tidligere sjefslege ved Olympiatoppen, og leder det idrettsmedisinske rådet i Norges Idrettsforbund. Lars er past president i ESSKA (European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy).Han er sjefsredaktør for det nye IOC-British Journal of Sport Medicine (BJSM) tidsskriftet: Injury Prevention and Health Protection. I tillegg er han reviewer i flere store idretts- og ortopediske tidsskrifter og har publisert mer enn 300 artikler og bokkapitler. Sammen med sin kollega, professor Roald Bahr og sine nordiske kollegaer, professor Jon Karlsson (Sverige) og Michael Kjær (Danmark) ble han i januar 2016 tildelt Nordiska Medicinpriset 2015.
Roald Bahr
Roald Bahr er professor i idrettsmedisin og leder for Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole. Bahr er også sjefslege ved Olympiatoppen. Bahr er lege og har doktorgrad i idrettsmedisin fra Universitetet i Oslo i 1991. Han er medlem av IOCs medisinske komités Medical & Scientific Expert Group. Bahr er autorisert som Idrettslege av Norsk Idrettsmedisinsk Forening (NIMF), og er fellow i American College of Sports Medicine.
Han har publisert mer enn 200 originale forskningsartikler, oversiktsartikler og bokkapitler, i tillegg til en rekke bøker. Bahr er hovedredaktør for den anerkjente “IOC Manual of Sports Injuries” (“Idrettsskader” på norsk), som er utgitt på sju språk, samt for den nye “Handbook of Sports Injury Prevention”, oversatt til 4 språk.
I 2008 ble han tildelt the Prince Philip Medal for sitt bidrag for å fremme medisinsk kunnskap innen idrettsmedisin og senest i januar 2016 ble han tildelt Nordiska Medicinpriset 2015 på 1mill SEK for sin forskning innen idrettsmedisin og fysisk aktivitet. Prisen delte han med kollega Lars Engebretsen og professor Jon Karlsson (Sverige) og Michael Kjær (Danmark).
Oslo Filharmonien
Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. Oslo-Filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre arenaer i byen. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Vasily Petrenko er sjefdirigent og har kontrakt med orkesteret fram til sesongen 2019-20, når orkestret fyller 100 år.
Blåseoktetten har tidligere stått på scenen med black metal bandet Satyricon.
Anita Hager
Anita Hager er utdannet siviløkonom og maskiningeniør. Hun er deleier og leder av ingeniørbedriften Intek Engineering AS, en sentral kompetansevirksomhet i industriklyngen på Raufoss innen automasjon og robotisering. Intek er del av Norwegian Center of Expertise på Raufoss som er det nasjonale kompetansesenteret for lettvekts materialer og automatisert produksjon. Selskapet arbeider med kompetanseutvikling og rådgivning for bedriftene i Raufossklyngen og virksomheter rundt om i Norge med hvordan produksjon kan effektiviseres ved hjelp av smart produksjon og automatisering.
Anita Hager er en engasjert bidragsyter til forberedelsene for etablering av det Norske Toppindustrisenteret som er planlagt etablert våren 2017. Hun er også grunnlegger av «Be the magic you are» som arbeider med bøker for barn.
Anita Hager vil bidra på Prestasjonskonferansens andre dag under “presentasjon av store prestasjoner».
Alexander Stöckl
Østerrikske Alexander Stöckl ble i mars 2011 ansatt som ny trener for det norske herrelandslaget i skihopping. Stöckl erstattet finnen Mika Kojonkoski. Stöckl kom til Norge etter å ha vært trener for det Østerrikske juniorlandslaget. En av grunnene til at han takket ja til det norske landslaget var fordi han mente Norge hadde flere talenter å ta av. For å være med i utviklingen har Stöckl invitert to rakettforskere fra Nammo på Raufoss.
Stöckl vektlegger viktigheten av å utvikle utøvernes kunnskap om aerodynamikkens påvirkning i store kontra små bakker.
Anders Fannemel
Anders Fannemel er en norsk skihopper som representerer Hornindal IL (Sogn og Fjordane). Han ble norgesmester i storbakke i 2013. Han tok sin første verdenscupseier i Russland 13. desember 2014, og fulgte opp med 2. plass i samme bakke dagen etter. 15. februar 2015 satte Fannemel ny verdensrekord i skiflyging i Vikersund, med verdens lengste stående skihopp på utrolige 251,5 meter i Vikersundbakken. Siden det har han fulgt opp med gull i VM i skiflygning i 2015 og gull i VM i Falun 2015 i stor bakke. Han har flere pallplasseringer i verdenscupen.
Kjetil Bjerkestrand, musiker og komponist
Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker (keyboard), komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Ian Hunter, Jon Lord, Ute Lemper, Sissel Kyrkjebø og a-ha. Som musiker har han deltatt på innspillinger med blant andre a-ha, Ray Charles, Ute Lemper, Ian Hunter, Dance With A Stranger, DumDum Boys, Jonas Fjeld Band, Marius Müller, TNT, Arve Tellefsen, Bobbysocks, Bjørn Eidsvåg, Carola Häggkvist og Dee Dee Bridgewater. Bjerkestrand har også laget musikk til flere filmer og TV-serier, flere av dem i samarbeid med Magne Furuholmen under navnet Timbersound. For musikken til TV-serien Hotel Oslo fikk de Edvard-prisen i 1998 i klassen annen kunstart. Bjerkestrand har komponert musikk til flere historiske spill i Larvik (Herregårdspillet) og Kristin Lavransdatter i Sel. Han hadde et tett samarbeid med Ivo Caprino i over 10 år og komponerte musikken til alle hans supervideograf-filmer. Han har produsert album for Anne Grete Preus, a-ha, Lynni Treekrem, Morten Harket, Sissel Kyrkjebø og Herborg Kråkevik bl.a. Sammen med saksofonist Tore Brunborg har gitt ut to album med julemusikk og salmer. Han mottok Gammleng-prisen i 1988 i klassen studio. Han arrangerte musikken til Sissel Kyrkjebøs konserter i Salt Lake City, med The Mormon Tabernacle Choir og orkester.
Bente Svensson
Bente Svensson er en av pådriverne i Olympiatoppens Prestasjonsklynge, samarbeidet om de store prestasjonene mellom Olympiatoppen, Den Norske Opera & Ballett, NTNU og Accenture. Bente har utviklet og vært leder for høyt presterende team i Accenture og sammen med kunder og samarbeidspartnere siden 1986. Hun pensjonerte seg som Partner i februar 2014. I år 2000 var Bente en av de første i selskapets historie som ble invitert direkte inn som global Partner uten først å ha prestert som junior Partner.
Bente har bistått ledelsen i norske og internasjonale virksomheter med flere hundre prosesser – fra strategi og analyse, i gjennomføring av transformasjoner og realisering av gevinster fra 1986 og frem til i dag. I parallell med kundearbeidet har Bente tatt betydelig ansvar for å utvikle og lede nye tjenester og mange hundre kollegaer i Accenture. I perioden fra 2002 til 2012 etablerte og ledet Bente selskapets tjenester innen talent- og organisasjonsutvikling i Norden. Norden ble med dette det første markedet utenfor USA og England. Ambisjonen var å håndtere humankapital relatert riskio og bistå kundens ledere og ansatte i å gjennomføre komplekse oog kompliserte transformasjoner i rett tempo og med ønsket effekt. Bente er etterspurt som kommentator og bidragsyter i offentlig debatt, i mediene, som foredragsholder, konferansier og fasilitator. Bente er kåret av Økonomisk Rapport og Kapital til en av Norges mektigste næringslivskvinner.
Jarle Aambø
Jarle Alex Aambø er en norsk idrettsleder og inntil september 2013 toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), med kontor på Olympiatoppen i Oslo. Aambø er utdannet trener og helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole.
I perioden 1985 til 1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund.
I en tiårsperiode fra 1993 til 2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og ble en naturlig arvtaker etter Bjørge Stensbøl i 2004. Først var han en kort periode konstituert toppidrettssjef, før han for fullt tok over ansvaret for norsk toppidrett. Avsluttet sin periode som toppidrettsjef september 2013.
Aambø er «grunder», initiativtaker og leder av Olympiatoppes prestasjonsklynge og Prestasjonskonferansen.