Bidragsytere 2021
Presentasjon av bidragsytere til Prestasjonskonferansen 2021.
På vår facebook-side vil du også bli nærmere kjent med noen av de nevnte.
Åpning
Tora Dahle Aagård, gitarist
TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow.
Det spraker av energisk girl power, rocka virtuositet, lekenhet, og kruttsterk spilleglede når Tora og bandet står på scenen.
Prestasjoner i et samfunnsperspektiv
Ledes av Nadia Hasnaoui, programleder NRK
Nadia er en dreven og velkjent programleder og med bakgrunn som danser ved bl.a Den Nationale Scene. Siden 2004 har hun vært tilknyttet NRK. Nadia vil lede åpningsdelen i et samfunnsperspektiv.
"Det å være programleder er det morsomste jeg gjør! Men jeg har alltid vært interessert i hele prosessen. Jeg har aldri likt å komme til dekket bord, også som programleder liker jeg å være med på å snekre bordet først. Jeg elsker logistikk, og det er fantastisk morsomt å være del av en sånn maurtue".
Berit Kjøll, president i Norges Idrettsforbund
Berit er næringslivs- og organisasjonsleder som siden 2019 har hatt stillingen som president i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.
- Det er i frivilligheten og bredden i idretten i samfunnet, og mine siste seks år i frivilligheten som er min drivkraft til å sammen med idretts-Norge, utvikle Norges idrettsforbund. Først og fremst nasjonalt, men også ved å ha en tydelig stemme internasjonalt.
Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF
Med etableringen av Oslobygg forenes flere virksomheter, og sammen skal vi bli faglig sterkere og mer ressurseffektive. Muligheten til å bygge en organisasjon til beste for byens innbyggere med kompetanse og ferdigheter som spenner over teknologi, digitalisering, bærekraft og alle byggfagets fasetter, motiverer og inspirer meg.
- Vi skal investere for 35 milliarder kroner de neste fire årene, og vi har dermed en enestående mulighet til å være med på å gjøre Oslo til en bedre by å bo i og leve i.
Salum Kasafhali, Paralympisk gullmedaljevinner, Norges Friidrettsforbund
«Gratulerer med verdensrekord og gull i Tokyo, Salum Kashafali. Du er et fantastisk forbilde» (Erna Solberg).
“Det er surrealistisk. Du har sett for deg at du tar gullet, men er likevel veldig overrasket når du kommer i mål. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, jeg er bare helt fantastisk glad”.
Kashafali har øyesykdommen Stargardts sykdom, som gjør at synet gradvis blir dårligere. Da han kom til Norge som flyktning fra DR Kongo i 2003, hadde han rundt 20 prosent syn. I 2019 ble han klassifisert som parafriidrettsutøver, klasse T12, med rundt fem prosents syn.
Nå er han verdensrekordholder på 100m.
Nicolai Tangen, Leder Norges Bank Investment Management (NBIM)
Nicolai er ansvarlig for forvaltningen av Statens Pensjonsfond utland. Dette inkluderer den daglige driften og utviklingen av Norges Bank Investment Management.
-Min jobb er å tjene mest mulig penger for Norge.
- De største risikomomentene i fondet er de vi ikke vet om, eller ikke forventer. Det er de som har stått for de store sjokkene. Det var ingen, eller veldig få, som forventet finanskrisa. Det samme med pandemien. Disse tingene kom rett inn fra sida.
Presentasjon av store prestasjoner
Ledes av Monica Borg Fure, Prosjektleder Talent Norge
Monica er utdannet skuespiller, med en rekke roller i film, TV og teater i tillegg til å være regissør.
I Talent Norge har hun vært med på å samle krefter i kulturlivet og finne private bidragsytere som sammen kan løfte det ypperste vi har i Norge av ungt, kunstnerisk talent.
Monica vil lede presentasjon av de store prestasjoner.
Thormod Rønning Kvam, Munch Ensemble/EMBLE
Thormod er en pianist med stort engasjement for å fornye og aktualisere den klassiske musikkarven.
EMBLE brenner for å skape nye kammermusikalske historier og arbeider gjerne med andre kunstformer som poesi, visuell kunst og fotografi, lys- og videodesign og scenografi.
Having recently graduated with a DipRAM award from the Royal Academy of Music, Thormod Rønning Kvam enjoys the creativity involved in being a musician of the 21st century. He is convinced that the key to success is to explore what really resonates within us—and communicating it.
Dennis Hauger, formel-kjører
Dennis kan bli norges første Formel-1 kjører, og har allerede blitt verdensmester i Formel-3.
– Dennis har hele pakka for å kjøre Formel 1. Da spiller det ikke noen rolle om han kommer fra lille Norge.
Formel 1-feberen herjer i Norge. Og med det øker også interessen rundt Dennis Hauger i Formel 3. Den norske fansen drømmer om å en dag få se ham på den største scenen. Han blir sammenlignet med navn som Verstappen.
– Det er kult. Det er en jeg kanskje har sett opp til da jeg var yngre og så at han tok de stega oppover. Kanskje jeg møter han på toppen.
– Yes! Yes! Yes! Tusen takk gutter! Nå går vi for seier i konstruktørmesterskapet! utbrøt Hauger på teamradioen.
Valeriya Naumova, Simula, Director of Simula Consulting
Valeriya has a long-held fascination with mathematics and employing it to create technologies that have a measurable, positive impact on society. Before taking on the leadership of Simula Consulting, she was actively involved in the development of predictive data-driven algorithms for addressing societal challenges and improving the lives of people, such as algorithms for accurate prediction of blood glucose levels in diabetes patients or algorithms for personalised cancer screening.
As a data scientist and director of Simula Consulting, Valeriya spent every day working to bring to life the promise of deep tech. It’s ambitious work that is helping build a bridge between academia, where new softwares and technologies are being conceptualized and developed, and the rest of society. For organizations as diverse as governmental agencies to energy companies in the private sector, our work means they have the opportunity to solve problems, and realize new opportunities, by tapping a sophisticated, scientific workforce deeply immersed in creating the technology of tomorrow.
Now Valeriya strives to multiply the number of these types of projects that see mathematics and computer science being applied in ways that continue to advance society.
Konstknekt
KonstKnekt representerer toppen av orkesterutdanning i Norge, og gir norske musikere de beste muligheter til å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt og sette standarden for utdanning av de beste musikerne til det unike livet man kan ha som orkestermusiker.
«KonstKnekt». Begrepet kommer fra den tyske bergverksindustrien som ble en viktig del av Røros-samfunnet fra slutten av 1600-tallet. Ordet «konst» avledet fra «Kunst» med referanse til ingeniørkunst og ordet «knekt» eller «Knecht» (ung person), og slik ble KonstKnekt betegnelsen på en svenn/lærling innen bergverksindustrien.
Emilie Ravn Jensen, horn
Talentprogrammet KonstKnekt skal gi unge orkestermusikere utviklingsmuligheter gjennom et tett og unikt samarbeid med Berliner Philharmoniker. Musikerne i programmet tilbys undervisning med fremstående medlemmer av BPO, samt kontakt med BPOs Orchester-Akademie i Berlin.
Emilie startet som 13-åring på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, har studert på Norges Musikkhøgskole, deltatt på sommersymfonien i mange år, er deltaker på Papillon, et talentprogram for unge musikere knyttet til Valdres sommersymfoni.
– Musikk har alltid betydd mye for meg da det gir et enormt samhold. Det å skape noe sammen og formidle en historie gjennom musikk, er det beste som finnes.
Samtaler
Ledes av Live Nelvik, NRK
Live Johnsrud Nelvik er programleder på radio og TV og skuespiller. Live er engasjert og har gjort flere støt for å redde verden. Live gjør ofte dypdykk i seg selv og sine nærmeste for å få den nakne sannhet. Nå skal hun lede samtalene hvor hun dypdukker inn i de ulike arenaene, mesterlære, team, - og forvaltningsarenaen.
Christoph Hartmann – Konstknekt/Berlinfilharmonien
Han fikk sin første obo da han var ti. To år senere studerte Christoph Hartmann allerede sammen med Georg Fischer ved konservatoriet i Augsburg. Han begynte sin karriere som orkestermusiker i 1991 med Stuttgart-filharmonien, og flyttet året etter til Berlin. Hartmann har vært lærer siden 1993 ved Berlinerfilharmoniens orkesterakademi, og i 1999 stiftet han sammen med kolleger Landsberger Sommermusiken, som senere utviklet seg til Ensemble Berlin.
“Live your dreams!” this is the belief of the oboist Christoph Hartmann. The native-born Bavarian devotes himself with enthusiasm, dedication and joy to things that inspire him, and continues to realize one dream after the other.
I de senere år har han i økende grad viet seg til forskning.
Henning Braaten – skateboard
Henning Braaten er Norsk landslagssjef for skateboard og en tidligere profesjonell skater og Norgesmester i street skating. Fra kretsmester i langrenn fra Groruddalen ble han proff skater i USA på verdens største brettmerke.
Hverdags-passion og lek som grunnlaget for suksess. Hardt arbeid er bare hardt om det ikke er en lek. Hvordan få det å gå på trynet i asfalten til å bli gøy? Kultur hvor samhold, dedikasjon, lek og lidenskap skaper grunnlaget for alt.
Elias Nilsen – skateboard
Ble inspirert til å begynne å skate av Pappa, og har elsket det siden. Har skatet i snart 10 år og skater hver dag.
- Jeg liker å skate alt mulig, men favoritten min er park. Det jeg liker best med skating er å skate fort og høyt, og viben blandt skatere, alle stoker opp hverandre!
I tillegg til å være aktiv holder Elias skatekurs for yngre skatere.
– Det har vært mange stoka kids, det har det! Vi har hatt noen skatekurs med klubben, også tenkte jeg at det kunne være en idé og prøve noen enkelttimer for å pushe de som vil det enda mer. Jeg kjenner meg jo igjen i det fra da jeg var kid selv og syntes det var stas å skate med de eldre skaterne.
Åse Aulie Michelet – eierskapsutvalget i NBIM og styrearbeid
Sagt om Åse: “Det er en sammensatt kompetanse som kreves for å være styreleder i et ASA. I bunnen skal styreleder ha et bredt spekter av kunnskaper om strategiarbeid, gode rutiner i styret, risikostyring, motivering, verdidrivere og kunne fremme tydelige konklusjoner. En god styreleder bør ha solid erfaring som operasjonell leder på ulike nivåer i flere virksomheter, slik at hun kan utfordre selskapets daglige ledelse. I tillegg skal styrelederen ha et godt nettverk og et navn som bidrar til å styrke selskapets renommé. Åse Aulie Michelet har alle disse egenskapene i rikt monn” sa Ansgar Gabrielsen når Åse fikk Gabrielsen prisen i 2011. En pris som deles ut til den norske kvinnen best egnet til å bli styreleder i et ASA.
Og siden er Åse ikke blitt mindre kvalifisert.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren – tidl. håndballspiller og gründer av techselskapet Masterment
«Linka» er en av Norges mestvinnende toppidrettsutøvere, uansett idrett, og har blitt kåret til verdens beste håndballspiller. Hun har vært kontinuitetsbærer i to sterke vinner- og prestasjonskulturer i Larvik HK og på det norske landslaget, og har erfaring i hvordan gjenskape suksess, bygge lag, skape kontinuerlig utvikling, prestere på et høyt nivå over tid. Hun er kjent for idrettsglede, sin positive energi og som en relasjonsbygger.
Linka er gründer av selskapet Masterment, et teknologiselskap som jobber med sosial bærekraft, gjennom kompetanseheving, menneskerettigheter, likestilling og helse, basert på verdier og metoder fra idretten.
Hun jobber også som foredragsholder, driver Linkaway og er foredragsholder for sunn idrett.
Trine Lise Andersen – Avdelingsleder Olympiatoppen Nord / PhD ledelse av prestasjonskulturer
Hvordan forstår vi prestasjonskultur som begrep og fenomen? og i neste omgang; hvordan fremme og lede prestasjonskulturer? Hva vil det si å ha en kulturbevisst ledelse? Dette er noen av spørsmålene jeg har forsket på i min doktorgradsavhandling. For meg handler ledelse om å forstå tvetydigheten i det å lede en gruppe mennesker med ulike behov, motivasjon og ofte motstridende interesser. Kulturer kan ikke styres, kontrolleres, manipuleres og designes av ledere. Kultur et komplekst, starter innenfra hos den enkelte og lederen påvirker mer bevisst, enn ubevisst.
Anders Meland, PhD, Senior Advisor Performance Enhancement (NBIM/OLT/NIH)
Nicolai Tangen har ansatt ekspert i idrettspsykologi, Anders Meland, med erfaring fra toppidrettsutøvere og norske jagerflygere, for å sikre at tallknuserne i Oljefondet presterer sitt beste.
– I idretten bruker vi jo mye simulering. Vi designer mentale treningsprogrammer som er knyttet til hvilke steder man ser individene blir utfordret. Så kan man lage individuelle programmer der de virkelig får trent på hoppkanten sin, som egentlig handler om å ta beslutninger i utfordrende situasjoner, sier Meland.
Freddy Rotseth, Beredskapstroppen
– Som person ønsker jeg å være lyttende og tett på, og nært knyttet til det utøvende leddet. Jeg er opptatt av at det er det vi gjør vi blir målt på, og er avhengig av å spille på lag med andre for å få det til, svarer han.
– Det ligger da til min rolle å både være rådgiver og den som syr sammen en bistand best mulig til et distrikt eller særorgan. Det gjør at jeg også må ha litt innblikk i de øvrige seksjonene. – Ja, jeg føler jeg har et godt overblikk, men dette er ferskvare. Derfor er det viktig å være tett på. Samlokaliseringen gjør det lettere enn tidligere.
Per Løken, investeringsdirektør for USA, NBIM
Formålet med Oljefondet er å sikre en ansvarlig og langsiktig forvaltning av inntektene fra Norges olje- og gassressurser, slik at formuen kommer både dagens og fremtidige generasjoner til gode. Fondets formelle navn er Statens pensjonsfond utland.
– Jeg er spent og stolt over å få denne muligheten til å lede det amerikanske investeringsteamet. Vi har kommet langt siden jeg ble ansatt i fondet i 2011, og siden vi gjorde vår første eiendomsinvestering i USA i 2013. Jeg ser frem til å fortsette å bygge opp porteføljen vår sammen med teamet.
Hovedoppgaven til ledergruppen er å levere god avkastning for fellesskapet på en ansvarlig måte.
Unike skreddersydde og tett på prestasjoner
MUNCH:
Atle Sponberg, musiker
Atle Sponberg er en klassisk fiolinist fra Gjøvik, kjent for sitt forhold til argentinsk tango.
Atle er et funn for enhver gruppe med sitt vennlige vesen, fantastiske humor og ikke minst sitt eminente fiolinspill.
Nevnes kan også hans forkjærlighet for lange skiløp. Hvert år staker han Marcialonga (70km) på blanke ski(!). Han er en stor snooker-fan, og er eier av ikke mindre enn to snookerkøer håndlaget av John Parris i London.
«For meg handler musikk om å berøre mennesker. Den gleden jeg kjenner ved å spille, ønsker og håper jeg å formidle til publikum.»
Knut Eik Sundquist, musiker
Knut Erik Sundquist er musiker, internasjonalt kjent som en av de fremste, og i den senere tid kjent som en improviserende «standup-bassist»
Knut Erik Sundquist presenterer seg i all beskjedenhet som «verdens beste bassist». Som Harstadværing kjennes nok dette som en helt naturlig sannhet, i hvert fall nord for polarsirkelen. Han er en sann virtuos, både på kontrabassen og som formidler, og få musikere viser publikum et så amorøst forhold til musikken som ham. Dette vet han å utnytte.
DEICHMANSALEN:
Filmbadet ledes av Tom Remlov
Tom Remlov er filmprodusent og tidligere teatersjef i Riksteateret. Remlov begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2008, med oppdrag å etablere virksomheten i det nye operahuset. I juni 2020 ble han utnevnt til styreleder i Talent Norge.
- For meg er kunst det samme som erkjennelse; det er en måte å forstå livet på. Hvordan denne utforskningen uttrykkes er jo egentlig likegyldig. Hadde det ikke vært kunst jeg jobbet med, ville jeg drevet med noe annet for å komme frem til en erkjennelse. I et annet liv hadde jeg kanskje spikket på en kubbe for å forstå mitt eget liv og innhold.
Maria Sødahl, filmskaper
Regi og manus, Norges Oscar-kandidat «Håp», fra Talent Norge-satsingen Filmskapere.
«Filmen Håp er en sjeldent intim og original beretning om en familie som gjennomgår en altomfattende krise. I skyggen av brå og alvorlig sykdom hyller filmen livet og kjærligheten i møtet med det verst tenkelige, det hele basert på filmskaperens personlige erfaringer. Å nærme seg det aller innerste og sammensatte med så finstemt bruk av filmatiske og emosjonelle virkemidler, er derfor en bragd. Juryen har tro på at tematikkens evige aktualitet og filmens modige og sterke tilstedeværelse kan bringe «Håp» langt i konkurransen om å bli nominert til Oscar for beste internasjonale film.»
«For en uke! Først European Film Awards nominasjoner for beste regi og kvinnelige skuespiller – og så norsk Oscar-kandidat i kategorien Beste internasjonale film. Jeg er overstadig lykkelig og stolt på vegne av mine fantastiske skuespillere Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård. Vi skal gjøre vårt beste for å sette Norge på kartet i både Europa og USA»
Thomas Robsahm, filmskaper
Gjennom prosjektet Filmskapere skal filmprodusent Thomas Robsahm dyrke utviklingen av talenter i norsk film og tv-produksjon.
Thomas Robsahm, produsent for «Håp»
– Alle er glade for at det har lykkes så godt for en film som er utviklet i programmet vårt. I år går flere filmer i opptak, så vi er i god flyt, forteller Robsahm. Første gang jeg leste manus, tenkte jeg; denne kan vinner Oscar.
I tillegg er Thomas produsent for «Verdens verste menneske», og regi og manus i «a-ha – The Movie».
WALK & TALK:
Ronny Brede Aase, Eit feitt liv, NRK
NRK-programmet «Eit feitt liv» handler om livsnyteren Ronny Brede Aase og hans forsøk på å finne ut om livsstilen hans, med burger, øl og kos, er forenlig med drømmen han har om et langt og godt liv.
Aase er lei av fokuset på tynn kropp og på likhetstegnet mellom tynn og lykkelig, for selv så trives han med sin store kropp. Han legger ut på en reise for å bli klokere på hva det er som gjør at vi nordmenn stadig blir større. Han lærer underveis at det er over 100 ulike årsakar til at man kan utvikle fedme og at trening ikke hjelper mot fedme; det eneste som nytter er å redusere matinntaket. Han møter også forskere som presenterer funn som viser at slanking ikke trenger å føre til bedre helse.
Freddy Rotseth og Espen Halvorsen, Beredskapstroppen
De har akkurat avsluttet stor nasjonal kontraterror øvelse når Freddy og Espen kommer til Arena Bjørvika for å dele Beredskapstroppens verdier. Og da særlig hvordan verdiene gjør seg gjeldende og brukes i praksis på viktige arenaer som rekruttering, i hverdagen, i trening og i skarpe oppdrag.
Dennis Hauger og Harald Huysman, Formel 3-2-1
Dennis kan bli Norges første Formel-1 kjører. Harald Huysman er Dennis sin manager og har fulgt han hele livet.
«Å ha Harald med på reisen og å jobbe med han mot målet, er veldig kult. Mer enn noe annet er han en fantastisk og viktig person som jeg verdsetter. Det har vært godt å ha han med på mange av turene. Han har vel blitt en slags bonusfar for meg!», sier Dennis smilende.
Harald på sin side hadde lenge fulgt med fra sidelinjen og var ikke i tvil om at her var det et fantastisk talent, blant den absolutte sjeldenhet.
Hele vegen til verdensmester i Formel-3, til å nå søke om lisens i Formel-1.
Robert Ekrem, Vôlur
Völur er et gammelnorsk ord som betyr en kvinne som ser inn i fremtiden, et slags orakel.
Det er på mange måter det Ekrem og gründerne prøver å gjøre gjennom selskapet med samme navn.
I tillegg til verdiene fra optimalisering av skjæring og bearbeiding, er det også bærekraftsfordeler.
I kombinasjon av nye teknologiske løsninger og kunstig intelligens, klarer Völur å håndtere kompleksiteten i kjøttindustrien og optimalisere både skjæring og bearbeiding basert på markedsbehov.
–Selskapet har potensial til å få en stor positiv innvirkning på kjøttindustrien og gjøre den mer bærekraftig.
Olav Selvaag, Selvaag Gruppen
Visjonen «Realiserer ideer – til glede for generasjoner» spiller på verdiene våre. Realiserer verdier spille på skaperkraft og til glede for generasjoner spiller på omtanke.
Med nytenkning og sosialt engasjement som rettesnorer, har Selvaag gjennom over 60 år skaffet bolig til hundretusener av mennesker. Underveis er nye bydeler og levende bomiljøer blitt formet. Samtidig har selskapet utviklet bærekraftige arbeidsplasser både innenfor og utenfor vår kjernevirksomhet, og har skapt verdier både for bedrift, eiere, medarbeidere og samfunn.
Selvaag oppretter Selvaag By, et selskap som skal eie de store byutviklingsprosjektene i konsernet.
– Det er en kjempespennende idé vi har jobbet med lenge. Bakgrunnen er at vi ønsker å ta vare på kompetansen som vi har fått fra de store byutviklingsprosjektene vi har jobbet med de siste tiårene. –
Kjernen i Selvaag By blir store komplekse prosjekter med både næring, bolig og kultur.
Erik Hammer, Administrerende direktør Snøbyen
– En av hovedideene bak konseptet er å ha aktiviteter og skape en inspirasjon for både arbeidstakere, beboere i området og besøkende.
Snøbyen blir et levende sted med 6000 innbyggere, 2000 arbeidsplasser og 600 skoleelever og lærere, besøkende og tilreisende. I Snøbyen vil vi dele kompetanse, inspirere til bevegelse og utvikle et unikt knutepunkt for et aktivt næringsliv.
I Snøbyen vil det ligge energi i luften- hele dagen, hele året.
Jeanette Hegg Duestad, Skytterforbundet
Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronse i 10 meter luftfrifle. To fjerdeplasser under OL i Tokyo. Over all forventning, og så nære medalje.
– Hun skyter 60 innertiere på rad. Vi snakker om millimetere. Det er helt utrolig. Å få det til i OL, det er ingen andre i verden som har gjort dette.
– Jeg har prestert over all forventning
– Jeg kommer meg ingen vei uten de andre. Dette er en lagseier, at vi er en så bra gjeng som vi er nå, som trekker hverandre opp og fram.
– Jeg husker OL i 2008, da var jeg 9 år gammel. Da hadde jeg alarm til å ringe og sto opp midt på natta, sånn klokka tre på natta, for å ikke gå glipp av noe.
Tor Idar Aune, Sportssjef Skytterforbundet
– Det er ingen hemmelighet at OL-uttaket ble svært krevende og vi har lagt ned et omfattende arbeid for å sikre et rettferdig og sportslig riktig uttak av skytterne. Vi gratulerer de OL-uttatte med muligheten for å prestere på den aller største arenaen og vet at de går noen hektiske og spennende uker i vente.
– Vi jobber mot et mål om å bli best i verden. Da må vi lære oss å krype før vi kan gå. Nå synes jeg vi er ganske gode til å krype.
– Jeg er målløs. Det er fantastisk. Hun (Jeanette) skyter 80 skudd i tieren i en OL-konkurranse, med 10,1 som dårligste. Det trodde jeg ikke var mulig for en norsk skytter.
Presentasjon av store prestasjoner
Bjerkestrand m/husband
Kjetil Bjerkestrand er musiker, komponist, arrangør og plateprodusent. Kjetil Bjerkestrand har gjennom en lang karriere skrevet musikk i et stort antall sjangere, og han har alltid vært en ettertraktet samarbeidspartner for artister og orkestre.
Med seg i husbandet har han Eivind Aarseth og Torstein Loftshus.
Tora Dahle Aagård, gitarist
TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow.
Det spraker av energisk girl power, rocka virtuositet, lekenhet, og kruttsterk spilleglede når Tora og bandet står på scenen.
Solveig Hareide, programleder NRK, prosjektleder Norges Tøffeste
Vi får høre om prosessen bak suksessen “Norges Tøffeste”, og hvordan man løpende har gjort endringer for optimalisering og tilpasninger.
Per 2021 har det blitt produsert tre sesonger, hver på ti episoder der ti veltrente deltakere konkurrerer i harde fysiske og psykiske øvelser. –
Deltakerne våre ble pushet til ytterpunktet både mentalt og fysisk. Noen håndterte presset bedre enn andre, men innsatsviljen og pågangsmotet har vært en fellesnevner.
Å være tøff handler om mer enn bare muskler.
– Jeg er veldig fornøyd med at vi endte opp med en så variert gjeng, som ikke nødvendigvis har drevet med de mest populære idrettene. Det er mange spennende spisskompetanser her og det var vanskelig å forutsi hvordan de kom til å prestere i de ulike konkurransene. Det blir store overraskelser, innbitt kamp om poeng, små marginer og stor fallhøyde.
Joakim Visnes, danser
Han var et svært aktivt barn og testet mange aktiviteter, men det var først da storesøsteren hans lærte ham noen dansetrinn at den da ni år gamle gutten ble frelst.
– Jeg kommer aldri til å bli fornøyd med hvordan jeg danser, og man kan aldri bli god nok, konstaterer tenåringen, og viser med det frem et svært tilstedeværende konkurranseinstinkt som har ført ham til topps internasjonalt i både moderne, jazz, showdans, disco, discofreestyle, freestyle og slow.
Så ble drømmen å bli profesjonell ballettdanser. Og kombinasjonen mellom kunst og sport er tydeligvis noe Joakim mestrer utmerket. Ballettakademier i inn- og utland tilby ham gratis utdannelse. –
Joakim skaper med sitt nivå og sine kvaliteter et kjempeviktig forbilde for en helt ny generasjon. Han har vunnet flere internasjonale ballettkonkurranser allerede. Han beviser nettopp at ballett og dans er for gutter, og at det krever alt for å lykkes. Visnes er allerede på toppnivå internasjonalt tross for sin alder, og at han kom relativt sent inn i balletten.