Bidragsytere Prestasjonskonferansen Sør-Vest 2018

NB! Endringer på bidragsytere kan forekomme. Endelig program er klart i begynnelsen på mai.

Image
Jarle Alex Aambø - Leder, Olympiatoppens prestasjonsklynge

Jarle Alex Aambø er en norsk idrettsleder og inntil 2013 toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF), med kontor på Olympiatoppen i Oslo. Aambø er utdannet med mellomfag i helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole. I perioden 1985 til 1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund. I en tiårsperiode fra 1993 til 2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og ble en naturlig arvtaker etter Bjørge Stensbøl i 2004. Først var han en kort periode konstituert toppidrettssjef, før han for fullt tok over ansvaret for norsk toppidrett. Avsluttet sin periode som toppidrettsjef september 2013. 

Image
Tore Øvrebø, toppidrettssjef Olympiatoppen

OL-suksessen: En kultur der de snakker til hverandre, ikke om hverandre Det blir nesten umulig å kopiere de 39 medaljene fra Pyeongchang, men det er likevel ikke tilfeldig at det gikk så bra som det gjorde. Den norske toppidrettsmodellen, med stavangermannen Tore Øvrebø som sjef, inviterer også til en kultur for å dele informasjon og løfte hverandre. Dette gjelder også på tvers av idrettene

Image
Roar Kjølv Jenssen, skuespiller

Roar Kjølv Jenssen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1990, og startet så ved Oslo Nye Teater, hvor han blant annet skrev, komponerte og framførte Mellom Menn på Centralteatret.

Kjølv Jenssen har vært høgskolelektor i skuespillerteknikk ved NTNU i Trondheim og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, og har undervist i teambuilding og gruppeprosesser i Eksperter i Team for masterstudenter ved NTNU, og coachet mer enn 30 programledere i NRK P1 og P3. De siste årene har han spilt Musika Mobile med Cirka Teater og holdt kommunikasjonskurset Kommuniasjon Som Virker for private bedrifter, skoler og offentlige etater over hele landet. Han har regissert musikalene We Will Rock You i Bjørnsonhuset i Molde, Sarah i Trondheim, og Portrett Av En Varulv av Carl Frode Tiller, vist på studioscenen på Trøndelag Teater.

Image
Brede Hangeland

Tidligere norsk fotballspiller. Han har spilt 91 kamper for landslaget og var kaptein fra 2008 til februar 2013. Hangeland var profesjonell fotballspiller i Danmark og England hvor han spilte for Premier League klubbene Fullham og Crystal Palace.

Image
Håvard Myklebust

«På skøytebanen kan hver minste lille detalj være forskjellen på suksess og fiasko. Etter 20 års tørketid fikk endelig Norge OLgull på glattisen igjen. Det handlet om å finne de skjulte hundredelene. I teknikken, i utstyret, og ikke minst i drakten. Draktutvikling har vært en del av skøytesporten siden 70-tallet, men Norge har hengt etter. Før denne sesongen har derimot det norske landslaget utviklet en splitter ny blå drakt. Håvard Myklebust er forsker og leder i Skøyteforbundets "Prosjekt Toppfart". I sitt doktorgradsarbeid forsket han på teknikk og bevegelsesanalyse. I dag presenterer han hemmeligheten bak den blåe suksessen!»

Image
Roger Asakil Joya, Co-Owner/Chef, Sabi Omakase

Langsiktig og målrettet planlegging mot målet

Michelin-stjerne, og 12. plass i White Guides liste over Nordens 30 beste restauranter, som tilsvarer nest best i landet. Alle spiseplassene på knøttlille Sabi Omakase i Pedergata er bortbestilt måneder frem i tid. Hva er det er med sushien du får servert hos Sabi Omakase som gjør at den får så hinsides mye ros? Hva er oppskriften bak suksessen?

Roger Asakil Joya er mannen bak det hele. Sabi Omakase er hans kreasjon, og inspirert av hans mange, mange turer, en drøm han har jobbet hardt og lenge for. Og forventningene - de er skyhøye når gjestene legger sin tillit i sjefkokkens hender.

Image
Geir Austigard

CEO, Øglaend System Group

Øglænd gjorde suksess i Russland - nå vil de ha med flere bedrifter utenlands

Norske bedrifter er blitt 50 prosent mer konkurransedyktige de siste tre åra. Grip den muligheten, sier Geir Austigard i Øglænd System til bransjekollegene sine. Han mener alt for få selskaper tør å ta steget ut.

Øglænd System AS Norge ble etablert i 1977 og er lokalisert på Kleppe 30 km sør for Stavanger. Selskapet har også kontorer i Oslo, Ålesund, Bergen og Trondheim. Øglænd System AS Norge omfatter bl.a. gruppens fabrikk for produksjon av multidisipline opphengssystemer og kabelgater i stål.

Salgsorganisasjonen er rettet mot det norske markedet for olje og gass, skipsbygging, infrastruktur, vindkraft samt markedet for varmekabler og VVS-materiell.

Image
Anne Kristoff

Det er ikke tilfeldig at Alexander Kristoff fra Storhaug er blant verdens beste syklister. Det ligger en plan bak, klekket ut av stefar, trener og lege Stein Ørn. Det var Ørn som introduserte Kristoffs trener og nærmeste medarbeider.
For å nå langt krever det knallhard jobbing og klare, langsiktige mål. Det vil nødvendigvis også kreve sin kvinne, en mor og en stø hånd på familiekalenderen.

Image
Stein Ørn, sykkeltrener

Bare 16 cm skilte mellom verdensmester Peter Sagen og sølvvinner Alexander Kristoff i gullkampen under sykkel VM i Bergen i 2018. Som stefar og trener er Stein Ørn fornøyd med innsatsen. Han er opptatt av prestasjon, og mener Kristoff gjorde alt rett. Ørn har vært trener i Stavanger Sykleklubb i en årrekke. Det var Ørn som introduserte Kristoff for sykkelsporten da familien flyttet til Stavanger i 1996. I tillegg til sykkeltrener er Ørn cand.med. fra Universitetet i Oslo 1994. Ph.D, spesialist i indremedisin og hjertesykdommer og overlege ved kardiologisk avdeling ved SUS. Ørn er også involvert i det sportslige ansvaret for profflaget Team Coop- Hus, samt lege for Norges sykkellandslag, og for den norske OL-troppen.

Image
Stian Sivertzen, snowboardkjører

Stian er en av Norges og verdens beste snowboardkjørere. Han har deltatt på 7 X-games og 2 OL. I en alder av 26 år har han lurt døden to ganger, og begge ganger har han kommet sterkere tilbake.

Under prøve- OL i 2009 ble Stian hardt skadd. Han ble lagt i koma med sprukket hovedpulsåre, brist og brudd i store deler av overkroppen. På grunn av hodeskader måtte Stian lære seg å gå på nytt, men mot alle odds og legens spådom deltok Stian i OL året etter. Etter flere år i verdenstoppen, lå nå alt til rette for en ny topplassering sesongen 15/16. Men igjen kom Stian døden nær, grunnet en infeksjon i hovedpulsåren ble han igjen lagt i koma januar 2016. Stian har kjempet seg tilbake i løypa gang på gang. Nå må han likevel legge snøbrettet på hylla - for det ikke er sikkert at han overlever om han fortsetter.

Image
Sarah Louise Rung, svømmer

1. september 2008: "Sarah operert. Det har gått fryktelig galt. Usikker på utsiktene". Sarah Louise Rung (21) var aktiv svømmer da hun skulle gjennomgå en ufarlig operasjon. Fire måneder senere rullet hun ut av Haukeland universitetssykehus i rullestol.

Dagene da hun trodde det som hendte i Bergen bare var et mareritt, dagene da hun var langt nede og ikke så noe lys, blir stadig litt svakere. Hun har 4 OL gull, 3 OL sølv og 2 OL bronse. I fjor slo hun verdensrekordholderen og svømte inn til VM-gull. Hun har to livsmotto: Det finnes ingen grenser. og: Det finnes ingen snarveier til steder det er verdt å komme til.

Image
Arild Østin Ommundsen, regissør

Arild Østin Ommundsen debuterte med spillefilmen Mongoland i 2001z Han har siden regissert og skrevet manuset tll Monstertorsdag (2005), Rottenetter (2009) og Eventyrland (2013). Og Now it's Dark (2018)

I sitt innlegg "Gleden ved å gå i motbakke" Handler det om hvordan det å fokusere på prestasjoner og resultater ikke nødvendigvis er så lurt. Kommer til å snakke om både sin fortid som langrennsløper i ungdommen og om arbeidet med film og skuespill som han nå driver med.

Image
Morten Warland, Stavanger Symfoniorkester (SSO)

Warland er en veldig god leder med mye nyttig ledererfaring både nasjonalt og internasjonalt. Warland er en strategisk tenker som er opptatt av resultater, og han er en sterk kulturbygger. Warland har vært administrerende direktør og nordisk forsikringsansvarlig for Santander Consumer Bank, administrerende direktør i GE Money Bank. Han har også vært en del av den nordiske ledelsen i Santander og GE og har i tillegg erfaring som markedssjef, merkevaresjef, konsulent, kundebehandler og daglig leder.

Image
Robert Mood, tidligere generalløytnant i Forsvaret

Mood har tilbragt mange år i tjeneste i dramatiske omgivelser. og har ledet internasjonale FN oppdrag og oppdrag for NATO. Han har bistått Kofi Annan i hans arbeid som FN og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria i forbindelse med konflikten der. I dag er han president i Norges Røde Kors.

Robert har høy kompetanse i verdibasert ledelse og etter mange år i tjeneste er han overbevist om at det handler om mennesker fremfor fly, fartøy, kjøretøy og våpen. Med praktisk erfaring, som spenner fra drift og omstilling - via ubevæpnet opptreden i dramatiske omgivelser - til kampsituasjoner, byr Robert på refleksjoner om grunnlaget for seier og suksess som gir impulser og ideer. Overføringsverdiene er mange og han formidler sitt budskap med stor innsikt og intensitet.

Image
Hans Inge Skadberg, Varehussjef, IKEA Norge AS

De sportsinteresserte iblant oss, husker Hans Inge "Pinnen" Skadberg som en lettbent tekniker på kanten for SIF sine gode håndballag i 1980-tallet. In recent years, however, he has become stronger as an active and profiled manager for IKEA's warehouse at Forus. På cv-en står også markedssjef i den tidligere kjederkjeden Adelsten, sentralforvalter for Kvadrat, regionschef for Steen og Strøm Vestlandet, samt administrerende direktør i Living.

Image
Camilla Herrem, Håndballspiller

Camilla er født og oppvokst på Sola. Hun spiller for Sola Håndball og det norske landslaget i håndball. Herrem var nære på å komme med i både VM-troppen 2007 og OL-troppen i 2008, men ble ikke tatt ut. EM i Makedonia i desember ble dermed hennes store mål for sesongen 2008. Herrem fikk sin landslagsdebut bare 19 år gammel, 5. april 2006 mot Sverige og scoret tre mål. Under VM 2009 i Kina der Norge tok bronse ble hun av det internasjonale håndballforbundet tatt ut på "All Star Team" som beste venstreving. Herrem har tidligere spilt for Sola, Byåsen, HCM Baia Mare, Team Tvis Holstebro og ZRK Vardar.

Image
Carl Herrem, far Camilla

Carl Herrem har vært mer eller mindre vært på alle mesterskap datteren, Camilla har spilt. Mor og far betyr mye for Camilla Herrem. Hun må alltid se etter dem på tribunene før kamp.

Både mor, far og samtlige barn i familien Herrem har spilt håndball, men de så nokså tidlig at Camilla var mer «gira» enn de andre. Hun satt tidlig og vibrerte i bilen på vei til kamp. Hvis kampen endte med tap var humøret ikke noe særlig. Mor prøvde seg med; tap og vinn med samme sinn, men det var som og kaste bensin på bålet. Her var Carl enig med Camilla. Skal en bli god kan en ikke bare akseptere at det er greit og tape mener han. Selv sier mor og far Herrem at de har prøvd å bare være der for Camilla, og støtte både henne og laget, og denne støtten har utvilsomt vært viktig for suksessen.