Bidragsytere Prestasjonskonferansen Vest 2023
Her presenterer vi alle som på ulikt vis skal dele sin historie med oss fra scenen på årets konferanse.
Foto: Privat
Kor é koret fra Aktivt Pusterom
«Kor é koret» er navnet på et nyetablert demenskor i regi av organisasjonen Aktivt Pusterom AS, som holder til i Fyllingsdalen. Koret hadde sin første øving onsdag 15. mars, og har hatt ukentlige øvinger frem til en heidundrande konserten på Ole Bull Scene søndag 21. mai, etter det tok koret sommerferie. Hver øving har startet med frokost og sosialt samvær, og deretter korøving. Ansatte og frivillige ved Aktivt Pusterom har vært med på både frokost og øvinger. Yvonne Algrøy er en meget inspirerende dirigent som leder koret med sin helt unike evne til å engasjere hver eneste deltaker, og Tarjei Vatne er med som en fantastisk stødig og dyktig pianist og musikalsk leder. Koret består av 17 kordeltakere. «Kor é koret» ble etablert etter inspirasjon fra NRK-serien Demenskoret. Koret synger kjente og kjære sanger som gleder, treffer hjertet og engasjerer.
Foto: Privat
Sissel Fjellstad
Direktør i PwC
Sissel er direktør i PwC Bergen og har i over 10 år bistått store virksomheter som skal flytte eller rehabilitere sine lokaler. Sist som prosjektleder for implementering av nye løsninger for de ansatte på Bergen Rådhus. Flytting eller rehablitering kan være en katalysator for endring og utvikling av organisasjonen. Gode løsninger utvikles best i samarbeid med ledere og ansatte. Sissel er derfor opptatt av at ledere og ansatte må involveres og engasjeres i arbeidet med lokalene. Da kan bygget bli en arena for prestasjon og samhandling. I januar 2025 flytter PwC hele kontoret til hjertet av Bergen og inn i Sundt-bygget. Sissel leder arbeidet med flyttingen. Flyttingen til Sundt skal bidra til å utvikle både PwC og alle våre ansatte. Det vil også være et viktig bidrag på veien mot et mer levende sentrum som inspirerer og tilrettelegger for tettere samarbeid og samspill.
Foto: Francisco Munoz
Christopher Haatuft
Kokk og restauratør
Utenom å drive restaurantene sine, har Christopher vært involvert i en rekke prosjekter som blant annet å være rådgiver til agri-tech investor Astanor, co-grunnlegger grønne takfirmaet «Mattak» og nylig som partner i sjokoladefirmaet Vgan. Tidligere i år ga Christopher ut biografien og kokeboken «Bra Kokt». Bærekraft og etikk er i fokus for alle hans satsinger og han fortsetter å være en av landets ledende kulinariske stemmer innen bærekraft og restaurantens plass i dagens samfunn. I fjor ble Christophers hovedrestaurant, Lysverket tildelt en Michelin-stjerne.
Foto: Bjørn Barkli
Renate Iversen
Eiendomssjef i DNB Næringseiendom
Renate ser på seg selv som en internasjonal Bergenser, med et brennende engasjement for byutvikling og sentrumsutvikling spesielt. Hun er opptatt av å skape gode rammer hvor mennesker kan møtes og trives. Fokuset på og forståelsen av individet er viktig for å utvikle riktig. De siste 12 årene har hun jobbet i eiendomsbransjen. Først i Bara Eiendom med utviklingen av Kronstadparken og nå i seksjon for Kjøpesenter og Hotell i DNB NE, hvor blant annet ansvaret for utviklingen av Galleriet har vært et hovedfokus. Galleriet vant Årets kjøpesenter i 2022. Det siste året har rehabiliteringen av Sundt tatt storparten av tiden hennes. Her skal bygget totalrehabiliteres og målet er å gi et ikonisk bygg sin identitet tilbake og sin naturlige plass i bybildet.
Foto: TBS
Lise Klaveness
President i Norges Fotballforbund
Lise Klaveness er den aller første kvinnelige presidenten i Norges Fotballforbund (NFF). Som tidligere advokat, dommerfullmektig og landslagsspiller med 73 landskamper, har Klaveness brukt sin posisjon til å gå i front blant verdens idrettsledere for å øke bevisstheten om menneskerettigheter og understreke behovet for like muligheter og viktigheten av åpenhet. Klaveness var den første kvinnelige ekspertkommentatoren på TV under et VM i fotball for herrer. Før hun ble president i NFF var hun den eneste kvinnelige direktøren i verden for både kvinne- og herrelandslag og hun er også den første kvinnen som har stilt til valg som ordinært styremedlem i UEFAs øverste styre.
Foto: Vegard Fimland
Jan Tore Kristoffersen
Standup-komiker
Jan Tore Kristoffersen tok publikum med storm på fjorårets Julegøy og er straks klar med sitt eget soloshow «Ingenting å tape» med premiere på Lille Ole Bull 28. september. Han er en erfaren standup-komiker som har gjort seg bemerket for sin sjarm, kompromissløshet og absurde livsanskuelser. Kristoffersen er en av byens mest erfarne standup-komikere, og han har allerede gjort seg bemerket ved å være oppvarmer for Dag Sørås på scener over hele landet.
Foto: Privat
Anna Helle-Valle
Psykolog
Anna Helle-Valle har grunnlagt stiftelsen Siste kapittel som arbeider for et aldringsvennlig samfunn på tvers av kultur, helse, forskning, frivillighet, menneskerettigheter og arkitektur. Hun er utdannet psykolog med en tverrfaglig doktorgrad som forener musikkterapi, allmennmedisin og psykologi. Helle-Valle arbeider for tiden i Nasjonalt senter for aldring og helse med prosjektet «Generasjon:Møhlenpris», som søker å gjøre Møhlenpris mer aldringsvennlig med støtte fra GC Rieber-fondene. I sitt arbeid ønsker Helle-Valle å skape originale forbindelser mellom ulike felt, roller og generasjoner for å inspirere og utfordre hvordan vi tenker og handler i møte med aldring.
Foto: Julia Marie Naglestad, NRK
Bjørn Mannsverk
Team Performance
Program Lead
Norges Bank Investment Management
Bjørn er tidligere jagerflyger og har siden 2017 jobbet med etablering og utvikling av prestasjonskultur i blant annet Bodø/Glimt og Oljefondet. Hans erfaringer fra over 20 år som aktiv jagerflyger og leder i dette prestasjonsmiljøet preger i stor grad hvordan han tenker rundt bærekraftig prestasjonskultur – som individ og som organisasjon. Læring og deling er selve fundamentet for prestasjon, samtidig som at det også er en forutsetning for organisatorisk utvikling. For at denne prosessen skal kunne være effektiv, fordrer dette høy grad av trygghet – som individ og som organisasjon. Psykologisk trygghet løftes frem som den rette medisinen. Men er det plass til usikkerhet, frykt og redsel i psykologisk trygghet? Og ikke minst; har disse en funksjon i forhold til økt prestasjon? Bjørn mener at svaret er ja!
Foto: Gunn Gravdal Elton
Arita Åkre
Med hjerte på utsiden av brystet
«Jeg skal bli Astronaut!» var mitt svar til barneskolelæreren da hun spurte hva vi ville bli når vi ble store. En drøm om å lede et romskip ut i verdensrommet, å fange stjernene i den lille ryggsekken min. Drømmen gikk dessverre ikke i oppfyllelse, enda! Men jeg vil lett påstå at det er flere stier som fører til stjernene, astronaut er bare en av dem. Mitt navn er Arita og jeg har hjertet mitt på utsiden av brystet. Etter en master i petroleumsfysikk og 10 år som PM i Oljeindustrien, byttet jeg beite til landbruk og i dag lever jeg mitt liv som stolt bonde og siderprodusent. Det var i 2019 jeg la opp min bratte karrierestige og flyttet fra hjembyen min Bergen til Hardanger. Vi driver nå en av de mest fremmadstormende gårdene i Hardanger, men en så rask fremgang som dette skjer ikke uten en sterk klynge, samhold og sunn drivkraft. Jeg har fått en ny sjanse og mulighet til å mestre, endre verden og jakte på andre type stjerner enn de der ute i verdensrommet.
Foto: Bjørn Barkli
Bård Fyhn
Forsker og programleder NHH
Jeg heter Bård Fyhn og jobber ved NHH Norges Handelshøyskole. Der har jeg de siste årene tatt en doktorgrad om psykologisk trygghet i team. Jeg er tidligere utdannet ved Sjøkrigsskolen og har erfaring fra operativ tjeneste og lederutvikling i Forsvaret. Utfordringen med å utnytte den enkeltes potensiale fullt ut i teamarbeid fascinerer meg, og jeg forsøker nå å bygge på mine praktiske erfaringer i en akademisk setting. Jeg brenner for at forskning skal gjøres tilgjengelig, presenteres forståelig og ha en praktisk relevans. Foruten å forske, jobber jeg som programleder ved NHH Executive. Jeg er ellers en aktiv foreleser og bistår organisasjoner med foredrag og workshops på psykologisk trygghet.
Foto: Håkon Borg
Siv Dyb Wangsmo, Maria Ekerhovd,
Daglig leder Mer Film Produsent Mer Film
Filmprodusent Maria Ekerhovd startet Mer Film i 2011, fordi hun ønsket å lage film på egne premisser og utfordre en konservativ bransje. Som uavhengig og regional filmprodusent, har Mer Film klart det umulige: Å bli en ledende produsent for noen av verdens beste filmskapere. Mer Film satser like mye på nye talenter, som etablerte regissører. Felles for dem er at de skaper originale og enestående filmer, som setter kulturelt avtrykk og rører publikum over hele verden. Sammen med eget distribusjonsselskap og lanseringsprodusent Øistein Refseth, jobber Mer Film strategisk for å nå ut til et stadig større publikum. Filmkonsernet styres av CEO Siv Dyb Wangsmo, som posisjonerer selskapet internasjonalt ved å bygge og bevare høyt presterende kompetanse lokalt. Etter årets store Amanda-vinnere Krigsseileren og Ellos Eatnu – La elva leve, går Mer Film inn i en ny og ambisiøs fase. Nå gjelder det å rigge bergensselskapet for internasjonale prosjekter, skape en bærekraftig organisasjon og sammen med filmskaperne lage de beste filmene i vår tid.
Foto: Magnus Skrede
Lars Sellevåg Osnes
Cellist
Lars Sellevåg Osnes 16 år begynte å spille cello da han var 6 år gammel under veiledning av Sarah Wang ved Bergen kulturskole. I dag studerer han under Agnese Rugevica ved musikklinjen på Langhaugen videregående skole. Lars er en del av Barratt Dues musikkinstitutts talentutviklingsprogram «Unge Talenter Bergen». Han er medlem av Bergen filharmoniske ungdomsorkester og Bergen unge kammerorkester. Lars fremførte Josef Haydns første cellokonsert med Nesttun unge strykere i 2021 og Dimitri Sjostakovitsj sin første cellokonsert med Sommerskolen Halsnøy symfoniorkester i 2022. Samme år mottok han Bergen kommunes talentstipend og 2023 ble han tildelt førstepris under De Unges musikkmesterskap.